PLUTON - Directia Divina a Sufletului



E curios cum, desi acest blog nu a fost menit dintru inceput sa fie unul exclusiv de astrologie, iata cum ma regasesc iarasi si iarasi scriind despre planete si influentele lor. Uneori astrologia te prinde ca un virus, din dorinta de a intelege mereu mai mult din marele “DE CE” al lumii.

Si iata suntem martorii unui mic eveniment astrologic, unul fericit pentru cei mai multi probabil, repectiv iesirea din retrogradare a planetei Pluton, inceputa in jurul datei de 22/23 aprilie, si finalizata la 30 septembrie/1 octombrie.

Despre Pluton se vorbeste cu temere, a devenit un fel de figura de speriat a zodiacului, si lucrurile nu stau chiar asa. Din perspectiva mea, el reprezinta, ce-i drept, o sentinta divina, adesea implacabila, nu prea acorda a doua sansa, insa intotdeauna este in beneficiul evolutiei noastre si al sufletului nostru, fie ca ne place sau nu felul cum am primit-o.

Despre Pluton am invatat ca mai este supranumit “demolatorul divin”, un fel de “demolition man” in varianta astrologica, el darama, ba chiar uneori rade din temelii (mai si excaveaza daca e cazul) pentru a inlatura tot ce nu este conform cu Planul Divin, cu vointa divina. Orice plan am avea noi facut cu mintea noastra umana (si automat insotit de o doza necesara de ego, dar si de perspectiva redusa umana), Pluton pe miscare retrograda sau pe inceput de ciclu in general spune “stop, ce-i aici nu-i corect din punct de vedere divin, demersul tau/relatia ta/profesia ta etc. nu se incadreaza in cel mai inalt potential si in cea mai inalta versiune a ta, asa ca o sa-i pui stop acum, chiar acum, fara comentarii. Si dupa ce facem curatenia de rigoare, din temelii (pe parcursul retrogradarii de exemplu), vom construi impreuna ceva mult mai maret, mai conform cu perspectiva lui Dumnezeu pentru tine.

Deci, Pluton in esenta nu e atat de rau pe cat pare, scopul lui (ca de atfel al tuturor influentelor planetare) este sa ne ajute sa evoluam, in cel mai benefic si mai elevat mod posibil.

Dintr-un alt punct de vedere, Pluton este “stapanul tuturor bogatiilor”, dar al celor ascunse in adancuri. Imi imaginez, cand vorbesc despre asta, pestera dragonului care sta calare pe o mare comoara, dar la care au acces foarte putini, doar cei cutezatori, doar cei “initiati”, si in general doar cei care isi acceseaza intelepciunea interioara a sufletului. “Bogatia”, cu sau fara ghilimele, adusa de Pluton, ajunge cu adevarat sa fie accesata de destul de putini, poate tocmai din cauza fricii si a lipsei de cunoastere despre aceste aspecte. Teoretic, cu totii avem cale libera in calatoria catre pestera dragonului, insa prea putini au curaj sa paraseasca satul, comunitatea, si sa se aventureze in aceasta cautare a profunzimilor. Pe unii, propria profunzime ii infricoseaza in asemenea masura, incat nu vor niciodata sa se uite la ea, nu vor sa stie ca exista. Sunt acei oameni care isi ascund atat talentele, cat si fricile, cum se spune “dupa deget”, dupa tot felul de pretexte, pana ce viata, prin mana fatidica a lui Pluton, ajunge sa le trimita “remindere”, prin tot felul de intamplari nu foarte placute.

Viata nu vrea ca tu sa ramai la stadiul fetal, ca altfel nu ar fi declansat procesul cresterii. Viata insa nu accepta nici varianta in care cresti ca o forma fara fond, dupa cum nu e posibil sa fie doar coaja de ou, fara albus si galbenus. Asa ca, sub amenintarea ca-ti va sparge coaja, te forteaza sa te uiti inauntru ca sa descoperi ca mai e ceva in tine, ca mai sunt niste talente, ca mai sunt niste capacitati, de care atat tu, cat si restul comunitatii veti putea beneficia, doar daca tu iti accepti darul.

Interesant este ca, in perioada de care vorbim, avem de a face cu cei doi poli ai abundentei: Venus care intra in retrogradare de pe 6 octombrie, reprezentand mai degraba abundenta fizica, materiala, de suprafata, si Pluton care iese din retrogradare pe 1 octombrie, aducandu-ne aminte de minunatele surse si resurse pe care le avem si pe care nu le-am valorificat pana acum. Viata niciodata nu ia cu doua maini, intotdeauna cand cu una iti ia, cu cealalta iti da, doar ca sa intelegi cate posibilitati ai si cat te poti dezvolta.

Pe langa semnificatia bogatiei interioare si a talentelor nevalorificate, Pluton are tangente si cu zona de trauma, in speta cu ideea de abuz. Daca la inceputul unui tranzit (adica la intrarea intr-un semn sau intr-o casa), el poate accepta un abuz, sub aparenta a ceva nevinovat sau neinteles, sau aparent pozitiv, o data cu intrarea lui intr-o retrogradare el va cauta sa scoata la iveala toate aspectele ascunse, toate aspectele tagaduite, neintelese, netraite, neconstientizate, care tin de acea trauma, practic el va revela valoarea efectiva a respectivei traume, poate chiar mai mult decat a fost inteleasa la momentul producerii. Pe parcursul unei perioade de retrogradare poate sa-ti aduca din nou in atentie, de data aceasta la nivel constient (daca nivelul traumei fusese unul mai degraba inconstient, sau ale carui cauze si efecte la momentul producerii au ramas mai degraba de ordinul inconstientului), detalii, date, noi perspective, intelegeri, aha-uri, ca sa intelegi in sfarsit “de ce”, si mai ales de ce nu ai fost o victima gratuita a universului, ci totul a avut un sens, un sens pentru cresterea ta.

Pe un tranzit plutonian, orice forma de abuz, de pierdere, de dezintegrare, de oprire, de izolare, are ca rol aducerea invidului la un nivel de constienta a propriei integritati. A sta singur si integru in fata multimii, in fata ta insuti, in fata vietii, si a-ti pastra cea mai inalta identitate de sine, si a fi in completa integritate. Pluton nu accepta sa te “dez-integrezi” pe tine fata de altii, uitand de propriile-ti valori fundamentale. Asa ca iti va “dez-integra” mediul, conjunctura, relatia, sau oricare ar fi aspectul in discutie, pentru ca tu sa te poti “re-integra” pe tine, pe Sine. Si astfel, sa reusesti sa revii/sa devii integru.

De asemenea, tema tranzitelor plutoniene are o natura unica – pare sa fie o experienta unicat, ceva ce nu traieste toata lumea, si care nu se va mai repeta niciodata in acelasi mod. Desi poti gasi compasiune si suport la cei din jur, nimeni cu adevarat nu va intelege prin ceea ce treci, pentru ca nimeni cu adevarat nu a mai trait ce ai trait tu. Dar, daca e sa o luam asa, nici altii nu au de izvorat fix aceleasi talente si daruri pe care le ai tu de descoperit in propria ta pestera, asa ca e normal ca si “probele” initiatice sa fie diferite pentru fiecare. Cu Pluton, este vorba despre profunzimea si adevarul propriului Suflet. Nu e ceva de suprafata, nu e ceva ce toata lumea vede, simte, face sau intelege. Sa fim sinceri: sa fim sinceri cu noi insine: nu Pluton ne-a abuzat, sau nu el ne-a adus abuzul sau trauma. Caci daca noi insine nu ne-am fi abuzat, constient sau inconstient, acel incident exterior nu s-ar fi intamplat niciodata, nu ar fi avut sens. Practic, este doar un clopotel pentru trezirea noastra, pentru a ne atentiona unde...ne bateam joc de noi insine, fara sa ne dam seama. Cu ce ramanem dupa retrogradarea lui Pluton? Cu Adevarul. Cu mult mai mult adevar al Sufletului, cu o cicatrice mare pe fata, dar care de fapt era acolo oricum, doar ca o negam, si cu o lectie foarte pretioasa invatata. Ramanem cu mult mai multa stima de Sine, cu un sentiment mai real al valorii personale pe acel domeniu de viata tranzitat de planeta.

Nimic nu poate ramane ascuns pentru totdeauna. Nimic nu poate ramane inchis pentru totdeauna. Adevarul trebuie sa iasa la suprafata, si intotdeauna reuseste sa iasa. Iesirea din retrogradare a lui Pluton poate insemna, la nivel individual, etapa in care suntem nevoiti sa ne vedem fata in fata cu propriul Adevar, dupa etapa in care, pe retrogradare, am lucrat fiecare cu propria Umbra. Pluton este in general asociat cu Puterea, iar iesirea din retrogradare ar putea fi asociata, pentru fiecare pe sectorul tranzitat, cu o retrezire/recapatare a puterii personale, pentru a carei “purificare” am lucrat in ultimele luni pe retrogradare.

Fiind vorba de semnul Capricornului, vorbim despre structura, reguli, ordine, autoritate, claritate. Daca la nivel social putem vorbi despre dezintegrarea unor structuri si institutii subrede sau bazate pe incorectitudini, la nivel personal putem vorbi despre eliminarea gradata dar sustinuta, constienta, a tuturor toxinelor de la nivelul sistemului (in functie de sectorul tranzitat), de toate relatiile toxice, actiunile sau persoanele parazite, sau chiar de toxinele din propriul corp. De ce? Pentru a (re)deveni fiinta integra care suntem, suveranul propriei noastre vieti.

Cui oferim cu adevarat puterea? Cui oferim cu adevarat autoritatea? E vorba despre dezintegrarea tuturor structurilor bolnave din sistem, sau care risca sa imbolnaveasca restul sistemului. Ceva trebuie sa moara, petru a face loc regenerarii si renasterii.

E oarecum amuzant sa observi, urmarind astrologia, cum noi indivizii de fapt...aproape niciodata nu constientizam adevarata natura a faptelor si deciziilor noastre la momentul manifestarii lor, ci abia dupa inca un ciclu, dupa inca macar o retrogradare, sau dupa ce au mai trecut peste noi inca niste aspecte care sa ne ajute sa punem piesele de puzzle cap la cap, sa trasam liniile intre puncte, si macar la final sa tragem o concluzie si sa consideram ca ne-am invatat lectia. Ce putem totusi face, cu toata bucuria si incantarea, citind aspectele astrologice, este sa “fim in garda” din punct de vedere spiritual mai ales, sa nu ne mai lasam condusi de inconstient si de tiparele care ne ruleaza in viata, ci sa devenim noi practic cu adevarat stapanii propriei noastre vieti. Insa, desigur, intotdeauna cu semn de exclamare alaturi, a deveni stapan in propria ta viata inseamna si sa mergi pe calea lui Dumnezeu, a recunoaste autoritatea Sufletului, a urma ghidarea Sinelui.

Sursa foto: https://www.furaffinity.net/view/26150811/ 

Daca ti-a placut acest articol, impartaseste-l cu prietenii sau da-ne un LIKE!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TATAL NOSTRU – ce se intampla cu adevarat atunci cand o rostim? Implicatii energetice si spirituale

Lumea vazuta prin lupa lui Dumnezeu, sau despre tranzitul lui Jupiter prin Case

LET GO AND LET GOD: Eclipsa totala de Luna din 27 iulie 2018 si ce aduce ea fiecarui semn zodiacal