ENERGIA RINICHILOR SI ASUMAREA VIETII


Mi s-a intamplat de mai multe ori in practica terapeutica sa percep energia Rinichilor in culori care nu au a face cu apa, cel mai adesea nuante de galben, portocaliu, maro (in conditii de sanatate optima, culoarea energiei Rinichilor este albastra). Intamplarea face sa fi sesizat aceste culori la persoane de tip Aer, din zodii de aer. Nu stiu daca e relevant semnul zodiacal. Probabil semnificatia culorilor fiind un exces de foc sau de pamant in zona specifica apei, dat fiind faptul ca Aerul impinge Apa catre miscare si transforma specificul Yin nemiscat in Yang alert. Raman cu mainile pe rinichi pur si simplu respirand si armonizandu-mi fluxul meu interior, fara nicio intentie, doar in observatie, pana cand, dintr-o data, brusc, isi dau drumul rinichii si navaleste culoarea albastra, semn ca se armonizeaza apa, energetic si emotional.


Doar ca, uneori nu e suficient sa bei apa pentru a te hidrata, ci descoperi ca de fapt problema “deshidratarii” fizice si emotionale este o dizarmonie la nivelul energeticii rinichilor. Frica, nevoia de a te inchide emotional pentru a te proteja, lipsa de iubire, acestea inchid, usuca si blocheaza rinichii. Ce se intampla in planul fizic, in mod vizibil, este deshidratarea (apar buzele crapate, lentoare si ceata in gandire, piele uscata, maini crapate, picioare reci, lipsa de vlaga, lipsa chefului de viata, apatie etc). Ce se intampla in plan subtil este ca Frica usuca/goleste rinichii. Frica extrage energia vitala din rinichi si pur si simplu o risipeste, o scurge.

Veti spune poate ca nu aveti frici evidente, ca nu va temeti de nimic, ca nimic nu va ameninta. Ramane insa frica de propriul potential, frica de propria realizare, care paralizeaza energetica intregului corp. Frica este opusa Curajului – de a actiona, de a recunoaste cine esti, de a-ti insusi viata pe care o traiesti – sau care te traieste. Nemanifestarea in concordanta cu Directia Sufletului, retinerea de la a trai viata asa cum ti-o cere Sufletul, aceasta usuca si blocheaza rinichii.

Riding the waves of potential

Mi-au aparut rinichii in plan energetic ca o a doua pereche de plamani. Pe o structura similara de vascularizare si stratificata din punct de vedere energetic, avand esenta de Apa, ei se impregneaza foarte usor energetic din exterior, sa zicem prin "empatie". O persoana care sta intr-un spatiu dominat de o anumita energie isi va impregna rinichii de respectiva energie, strat dupa strat, din exterior catre interior.

In faza incipienta, cand doar stratul exterior este impregnat de energia straina, persoana se va simti putin obosita, putin incarcata. Pe masura ce straturile energetice ale Rinichilor sunt penetrate de energia straina, vor incepe sa se simta stari de discomfort la nivel lombar, agitatie interioara combinata cu o lipsa de vlaga la nivel fizic. In ultima faza, apare criza dureroasa de rinichi, ce necesita deja tratament si analgezice.

De aceea, privind in ansamblu energia rinichiului, vedem cat de benefica este incalzirea si sustinerea rinichiului, indiferent de afectiune, si indiferent de tipul de terapie aplicata. Un rinichi sustinut, integru energetic, va sustine sistemul vital, sistemul de auto-protectie, nelasand individul prada energiilor straine.

Ceea ce de multe ori poate fi resimtit ca un atac energetic, cu senzatia de presiune sau slabiciune brusca la nivel lombar-rinichi, este de fapt de multe ori doar o afinitate emotionala a individului cu presupusul "atacator", toata criza rezolvandu-se simplu prin intarirea energiei rinichilor.



Simpla tinere a palmelor incalzite pe zona rinichilor poate face minuni. Sunt mai putin eficiente centurile incalzitoare decat palmele, chiar daca in cazul centurilor temperatura in mod clar este mai ridicata decat a palmelor. Insa, ce e relevant pentru energetica rinichiului nu este atat temperatura ridicata, cat intensitatea energetica. Palmele umane, mai ales in varianta polarizata de atingere (palma stanga pe rinichiul drept si palma dreapta pe rinichiul stang, atunci cand lucram impreuna cu altcineva) armonizeaza complet si eficient, indiferent daca problema initiala era un surplus sau o lipsa.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TATAL NOSTRU – ce se intampla cu adevarat atunci cand o rostim? Implicatii energetice si spirituale

Lumea vazuta prin lupa lui Dumnezeu, sau despre tranzitul lui Jupiter prin Case

LET GO AND LET GOD: Eclipsa totala de Luna din 27 iulie 2018 si ce aduce ea fiecarui semn zodiacal