Eclipsa partiala de Soare din 13 iulie 2018. O noua cale, o noua putere interioara




Date generale si consideratii spirituale

  • Soarele si Luna pe gradul 20 Rac, Casa 2 a momentului. Daca Soarele este eclipsat, intelegem ca finantele noastre vor fi “in umbra”, poate niste lucruri nu le stim, poate ni se ascund. Eclipsa de Soare inseamna de fapt, ca efect, o super Luna Noua, cum am spune, o Luna Noua “pe steroizi”. Efectul asteptat este deci de noi inceputuri, in functie de locul unde pica in harta fiecaruia. Aici enumar aspectele din harta momentului, si Casele mentionate sunt casele hartii momentului eclipsei.
  • Fortuna pe Ascendent. Deci, indiferent de alte aspecte din harta, mai bune sau mai putin bune, oricat de dificile ar fi aspectele pentru fiecare, Fortuna pe Ascendentul momentului da nota generala a hartii: Norocul. In astrologie i se mai spune “Punctul Fericirii”, deci este de foarte bun augur. Insa, de notat ca “Norocul” ii serveste pe cei care si-au facut temele, si le joaca feste celor care au fost delasatori. Vorbim, bineinteles, despre “temele” spirituale si care tin de evolutie personala.
  • Opozitie dintre Soare-Luna si Marte in Varsator si cu Lilith in Capricorn – pot aparea discutii, posibil aprinse, pe teme financiare, si eventual legate de calatorii sau strainatate. Este foarte posibil ca ceva in sectorul banilor nostri sa se schimbe – fie referitor la veniturile noastre personale, fie referitor la sumele pe care le asteptam din exterior.
  • Nodul Nord din Leu (exact pe cuspida dintre Casele 2 si 3), in quadratura cu Uranus din Casa 11 (Taur) – este posibil sa primim “suturi” de la viata, poate chiar de la prieteni sau apropiati, sau de la persoane in care avem incredere si pe care ne bazam. Pot aparea chestiuni neasteptate, bruste, posibil neplacute, insa care ne vor ajuta sa invatam o lectie pretioasa in ce priveste in primul rand modul in care ne facem banii, si nu in ultimul rand modul cum ne facem prietenii. Ar putea chiar aparea o directie (aparent) noua in viata noastra, printr-o revelatie personala despre temele adineaori mentionate. De fapt, nu este decat o recalibrare pe directia mai potrivita noua. Divinitatea ne arata ce nu mai este functional in viata noastra. Pot aparea noi asocieri, sau pot urma noi deschideri de afaceri.
  • Trigon Soare-Luna cu Jupiter in Scorpion in Casa 5 a momentului – super bine aspectate temele legate de creativitate, energie creativa, inceputuri ale unui proiect personal sau un business pe cont propriu, plus foarte mult accentuata fertilitatea, posibil nasterea sau conceperea de copii.
  • Trigon cu Vertex in Scorpion, Casa 6 a momentului – posibila schimbare profesionala, chiar a domeniului de munca, posibile evenimente neasteptate pe latura profesionala, de asemenea posibile vindecari bruste in ce priveste sanatatea personala, sau vindecari neasteptate, sau gasirea in sfarsit a unui remediu pentru o problema veche. Tot ce inseamna schimbari se asteapta sa fie pozitive, sau de bun augur, adica super valoroase pentru evolutia noastra.
  • Quadratura Mercur in Leu (Casa 3 a momentului) cu Jupiter in Scorpion (Casa 5) si cu Vertex in Scorpion (Casa 6): pot aparea discutii, certuri, neintelegeri, sau pur si simplu neclaritate in gandire si exprimare, privind subiecte – fie legate de cuplu si iubire, fie legate de proiecte noi personale si profesionale. Cu alte cuvinte, desi schimbarile mentionate la paragraful de mai sus sunt super benefice pentru noi, este posibil sa ne confruntam cu o lipsa de sustinere (verbala cel putin) sau o lipsa de intelegere (in aparenta cel putin) din partea prietenilor, asociatilor, sau a membrilor familiei (frati, surori, rude -exceptam mama si tata).
  • Se configureaza doua structuri tip “zmeu”, cu componenta detaliata mai jos. Cele doua figuri se suprapun aproape intr-o figura de tip “Steaua lui David”, chiar daca nu perfect aliniata, oricum este poate cea mai favorabila si speciala configuratie din astrologie.
    • Zmeu 1: Capul in Fortuna/Ascendent, varf in Uranus-Juno (Taur), varf in Venus (Fecioara), coada in Saturn Rx (Capricorn);
    • Zmeu 2: Capul in Pluton Rx (Capricorn), varf in Vertex-Jupiter (Scorpion), varf in Neptun Rx (Pesti), coada in Soare-Luna (Rac). Avem aici si o Mare Trina pe semne de Apa, Scorpion – Pesti – Rac, ce predispune la puseuri de creativitate, senzitivitate exacerbata, emotivitate exacerbata, poate chiar hiper-sensibilitate.
  • Opozitie, in desfasurare din 4 iulie incolo, intre Mercur(Leu) si Marte conjunct cu Nodul Sud(Varsator), in quadratura cu Jupiter in Scorpion. Putem asista la revenirea unor aspecte din trecut, poate la revenirea in atentia noastra a unor teme ascunse, demult uitate, a unor secrete pe care le-am vrut ascunse, dar care acum ies la iveala; este posibil de asemenea sa iasa la suprafata traume vechi din zona sexualitatii, sa revina amintiri si chiar persoane care ne-au marcat candva pe zona sexualitatii, chiar daca poate doar la nivel ideologic, nu neaparat fizic, insa acum aceste vechi traume (candva neintelese) ies la iveala spre a fi rezolvate, eliberate si vindecate. Si, cu cat mai la distanta este persoana despre care vine amintirea (alt oras, alta tara, alte “vremuri”), cu atat mai multe sanse sunt ca aceasta amintire sa starneasca furie, nervi, frustrare – dar si sanse maxime de vindecare, prin sansa care ni se da in sfarsit sa vedem niste aspecte necunoscute pana acum. Fie aflam intamplator niste detalii aparent nesemnificative, fie avem pur si simplu o revelatie personala, sau doar punem niste lucruri cap la cap, intreaga zona de sexualitate si relatii este supusa acum unui fel de purgatoriu divin, in scopul unei vindecari reale, profunde. Pot aparea astfel adevarate vindecari, demult asteptate, vorbim despre vindecari chiar pe corpul fizic, doar prin aceasta constientizare valoroasa si eliberare a traumei emotionale din trecut.
  • Mercur in quadratura cu Jupiter, pe zona relationala, proiecte, asocieri, (Casele 3 – 5) poate predispune la certuri, neintelegeri, pur si simplu “lipsa de intelegere”, si poate mai mult decat inainte, un sentiment de “intepeneala” a lucrurilor pe aceasta zona relationala, pentru ca asistam la ultimele zile ale mersului Retrograd al lui Jupiter. Din 9 iulie stationeaza in mers direct, si apoi reintra in mers normal, si undeva dupa 12-13 iulie vom putea in sfarsit sa vedem/simtim ceva miscandu-se pe zona relationala si in ce priveste creativitatea si proiectele personale.
  • La momentul Eclipsei, Soarele este in opozitie cu Pluton. Soarele in Rac in Casa 2 a momentului (banii personali), Pluton in Capricorn in Casa 8 a momentului (banii altora). S-ar putea sa fim nevoiti sa facem o alegere. Sau, alegerea s-ar putea nici macar sa nu ne apartina, adica sa nu fie benevola. Vom alege ceea ce ni se va da sa alegem. Aspectul de sustinere (de inceput, de dezvoltare) vine de la Soare, sustinand implicarea personala, proiectele personale, sursele personale de bani. Aspectul de incheiere, terminare, disolutie, vine cu Pluton pe Casa 8, fie pierdem o resursa pe care o primeam din exterior, fie decidem ca pur si simplu nu mai avem nevoie de acel sprijin, pentru ca acum suntem destul de puternici ca sa ne sustinem singuri. In tot cazul, lupta este, dupa parerea mea, mai mult interioara, de ordin ideologic, pentru ca in exterior lucrurile s-ar putea sa fie de fapt simple si logice. Fiind vorba de Soare, vorbim si de orgoliu, mandrie. Ideea de a te sustine singur prin forte proprii, poate avea la baza si o doza (posibil binemeritata) de mandrie personala. Vine Luna si “eclipseaza” stralucirea Soarelui, ii mai stirbeste din orgoliu, si ii da cu niste emotii pe deasupra... iar de partea cealalta, Pluton nu va accepta nicio urma de orgoliu si mandrie, ci va sanctiona aceste aspecte, prin pierderi. In esenta, lectia si alegerea s-ar putea sa fie nu intre o sursa de bani si alta, ci intre orgoliu si smerenie. Clar, smerenia are toate sansele de castig. Pastrand, desigur, notiunea valorii de sine.
  • In toata aceasta luna este posibil sa ne simtim “forjate” fricile. Vorbim despre prima chakra, Chakra Radacina, vorbim despre frica noastra cea mai profunda legata de supravietuire, - ar putea fi chiar frica de lipsa banilor pentru unii, pentru altii ar putea fi o frica ca nu primesc suficienta sustinere emotionala, sau se pot (re)activa frici din copilarie sau frageda pruncie (vezi teama de abandon, teama de “zbor” - teama pruncului de a nu cadea din pat). In esenta, vorbim despre Siguranta. Fie siguranta emotionala, fie despre siguranta financiara. Nevoia noastra bazala este ca siguranta sa ne fie asigurata, altfel ne temem pentru supravietuire.
  • Luna care vine sa acopere partial Soarele, semnifica inconstientul nostru, profunzimile sufletului, in special cele nesondate si nerecunoscute. Cum spuneam, pot iesi la suprafata frici, mai ales cele inconstiente, si de asemenea pot iesi la suprafata nevoile noastre sufletesti profunde, inconstiente, care sa primeze in fata nevoilor mentale sau a planurilor sociale. S-ar putea sa ne trezim inte-un moment de introspectie, s-ar putea sa ne trezim in nevoia de a evada in natura, aproape de Mama Pamant, care e singura ce ne poate asigura cu adevarat toate nevoile fundamentale, si departe de oameni, galagie, oras etc, departe de social.
  • Este vorba, din nou, despre tipare inconstiente, mostenite de la parinti, de la bunici, de la stramosi, tipare care ne-au mentinut in frici inconstiente, ce provin din familie, din trecut. Este vorba despre A NE ELIBERA de trecut. Iar desprinderea de trecut, desigur, poate provoca frica. Eliberarea este mai usor de spus decat de facut...
  • Soarele, Masculinul, vrea eliberare. Luna, Femininul, vrea conexiune. Ne trezim prinsi intr-un du-te vino emotional interior, vrem si eliberarea, dar ne e frica sa ne desprindem, ne e frica de zborul pe cont propriu, pentru ca apoi...cine ne mai ofera conexiunea? Iar aici, aspectele orgoliului nu ne ajuta cu nimic, ci doar provoaca scindari si mai puternice. Smerenia in fata propriei valori, smerenia in fata valorii puse de Dumnezeu in noi, si INCREDINTAREA IN FATA DIVINITATII este singura care ne poate scoate la capat din acest proces interior.
  • Este vorba despre PASIREA IN NECUNOSCUT. Confruntarea cu frica de a pierde, valori materiale, atasamente, in cele din urma frica de moarte... Iar marea revelatie este ca negarea fricii, denigrarea fricii, reprimarea fricii, nu ne ajuta, ci doar o impinge si mai adanc in inconstient. O face si mai puternica. Dar...frica ne poate ajuta, ne poate propulsa, daca o recunoastem. Daca o acceptam si o recunoastem. Daca ii permitem sa ne descopere parti din noi pe care le-am negat. Frica nu este slabiciune. Frica este o parte a vietii, este POARTA care ne desparte de cele mai pretioase puteri ale noastre, ascunse dincolo de zidul fricii, in lacasul primei chakre. Este vorba despre a ne stapani frica, versus a ne lasa stapaniti de frica. In inconstienta si negare, ne lasam stapaniti, ne ascundem. In adevar si acceptare, putem trece prin ea, catre poarta puterii noastre personale.

In concluzie, aceasta eclipsa poate aduce potential major de noi inceputuri (sau sfarsituri si inceputuri) pe zona financiara, si implicit profesional. As spune ca sunt menite inceputurile pe zona castigurilor personale (din munca proprie), si sfarsiturile pe zona banilor din exterior (poate se rezolva niste credite, sau poate se termina un leasing, sau altele asemenea). Este posibil de asemenea sa apara schimbari relationale, posibil bruste, mai ales in ce priveste asocierile si parteneriatele profesionale. De asemenea, cu trigonul intre punctul eclipsei (conjunctia Soare-Luna) si Jupiter in Casa 5 a creativitatii si creatiei, vorbim despre cresterea fertilitatii si sanse de sarcina, sau chiar de nasteri in afara termenului. In egala masura, tot din acest aspect, spunem ca orice demers personal intr-un proiect creativ este de bun augur.

Eclipsa partiala de Soare din 13 iulie ar putea fi, desigur in functie de eforturile personale si de calea fiecaruia, promisiunea unei noi Cai. Ar putea aduce un plus de pasiune in vietile noastre, acolo unde universul ne trimite promisiunea unui nou inceput.


Daca ti-a placut acest articol, da-i un LIKE sau impartaseste cu prietenii: SHARE




Sursa imagine cover: https://www.rd.com/health/wellness/solar-eclipse-horoscope/
Sursa harta astrologica a momentului: https://www.astralia.ro/?q=astrograma_natala

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TATAL NOSTRU – ce se intampla cu adevarat atunci cand o rostim? Implicatii energetice si spirituale

Lumea vazuta prin lupa lui Dumnezeu, sau despre tranzitul lui Jupiter prin Case

LET GO AND LET GOD: Eclipsa totala de Luna din 27 iulie 2018 si ce aduce ea fiecarui semn zodiacal