Eclipsa partiala de Soare din 11 august 2018: Redresare catre o noua Cale. Indicii Divine. O noua Creatie



Aceasta configuratie a eclipsei ar putea aduce foarte multa initiativa, vizibilitate in sfera publica, profesionala, recunoastere, noi inceputuri si noi directii in special pe zona de cariera. Este vorba despre noi inceputuri “sortite”, intr-un mod diferit pentru fiecare, insa in directia potrivita. De asemenea, pentru multi, poate aduce posibilitati de schimbare, mutare, deplasare, calatorii sau relocari. Poate fi vorba de reajustari pe zona profesionala si de cariera; daca la anterioara eclipsa spuneam ca este posibila reluarea unor activitati sau interese mai vechi, insa intr-o alta perspectiva sau maniera, sau pur si simplu ar fi putut fi vorba despre un alt mod de a ne raporta la interesele noastre, acum incepe sa ni se si arate, concret, cum si in ce fel putem opera cu noua directie, cu noile concepte. In acelasi timp, ar putea fi aceasta perioada foarte intensa, cu presiune si provocari relationale, pe toate felurile de parteneriate si asocieri, in ce priveste raporturile de comunicare cu prieteni, rude, amici sau asociati.

Cu asteroidul Junona in Casa 7 a casatoriei si parteneriatelor, putem asista la posibile aliante si parteneriate “sortite”, atat la nivel personal cat si profesional. Iar cu Kiron retrograd in Casa 5 a creativitatii, copiilor si iubirii, putem vorbi despre reajustari, vindecari, noi profunde intelesuri in acest sector de viata, fie ca vorbim in unele cazuri concret despre cuplu si copii, fie ca vorbim despre proiecte personale (manifestarea creativitatii, proiectele personale - “copiii” nostri de suflet).

In timpul eclipselor putem fi testati. Este vorba despre alegeri. Despre a spune DA sau a spune NU. In configuratia actuala, putem fi testati in ce priveste alegerea drumului nostru, as spune profesional, dar e mult mai mult decat atat, este vorba despre “Calea” noastra de viata pe care ne-am inscris. Despre “iesirea noastra in public” si afirmarea lucrurilor in care credem, a principiilor pentru care luptam, expunerea a ceea ce construim. Cu Jupiter in Casa 1 a momentului, putem vorbi despre un nou inceput in ansamblu pentru individ, pentru intreaga personalitate. Ar putea fi vorba despre un mod complet nou de a ne raporta la realitate, a noastra personala, subiectiva, sau la cea generala, aparent obiectiva. Am putea, chiar, descoperi, constientiza, ca noi ne cream realitatea, un concept deloc nou pentru unii, insa inabordabil in mod practic pentru o vasta majoritate. Am putea avea acum curajul, imboldul, si suportul necesar, de a incepe sa cream constient, exact ceea ce vrem sa experimentam ca fiind “realitatea noastra”, fara a ne mai lasa prinsi in mrejele “realitatilor” subiective ale altora, ale normei comune, ale visului colectiv.

Putem fi testati daca intr-adevar credem in Calea noastra, fie prin punerea sub lupa a unor caracteristici personale (Jupiter in Casa 1), prin amplificarea, cel putin in perspectiva noastra, a unor calitati sau defecte, pana intr-acolo incat sa fim nevoiti sa le recunoastem, sa le acceptam, si sa hotaram constient ce vrem sa facem cu ele.

Fortuna pe Ascendent vine cu un plus de ajutor, un sprijin pentru increderea noastra in noi insine, ca si cum Dumnezeu ne-ar face cu ochiul si ar spune “o sa fie bine, ai sa vezi, trebuie doar sa crezi ca poti trece peste toate greutatile”.

Putem fi testati pe latura financiara, prin Saturn retrograd in Casa 2 a banilor din munca personala, aici putem primi inca lectii, poate avem nevoie de niste “Aha!-uri” ca sa ne dam seama cum ar trebui sa obtinem acesti bani, cum vrea divinitatea sa-i obtinem, care este lectia legata de acest domeniu. De asemenea, cu Vertex in Casa 8, ne putem astepta la neasteptat, in ce priveste banii sau sprijinul pe care il asteptam din exterior, de la altii, de la parteneri sau prin credite, imprumuturi, mosteniri etc.
Ar putea fi vorba acum despre necesitatea ca noi sa dovedim ca am invatat lectiile trecutului (Nodul Sud retrograd pe final de Casa 3 in Varsator), mai ales cele legate de prieteni, asocieri, mici afaceri sau relatii personale. Pasul numarul doi este intelegerea si asumarea manifestarii (Marte retrograd, conjunct cu Lilith in Casa 3) – poate este timpul sa dam la spate amintirea traumelor, esecurilor, fricilor din trecut, legate de persoanele sau asocierile mentionate anterior, si, cu o noua doza de curaj adusa de Lilith, sa ne asumam actiunea, manifestarea, cu sustinerea lui Marte. Marte, inca in retrogradare, ne sustine prin cumpatare, asumare, prin a nu fi impulsivi, prin a ne tempera entuziasmul nebunesc, si prin a ne forta sa fim atenti, calculati si mai ales prin a ne lasa ghidati de divinitate (nota data de Varsator).

Cu o astfel de lectie invatata si asumata, si cu noua incredere, putem fi gratificati de catre univers cu contacte noi, viata sociala de o noua anvergura (Venus in Casa 11 in Balanta), si mai ales de o noua calitate (aici nu cantitatea primeaza, ci o calitate superioara celei anterioare), si de asemenea cu sprijin neasteptat din exterior, de unde nu te astepti, (Vertex in Casa 8 in Gemeni), sprijin venit mai ales prin informatii de valoare, raspunsuri cautate si asteptate de mult timp, ponturi si sprijin la nivel de comunicare, exprimare. Se produce un flux aproape ciudat, dar divin sprijinit, de “scoatere la suprafata” a unor valori tinute mult timp ascunse, fie ca vorbim despre sentimente, cunoastere, proiecte, colaborari, etc. Ca si cum am slefuit un diamant ani de-a randul, dar l-am tinut ascuns, iar acum, prin premisele deschise de aceasta eclipsa, avem sansa sa il scoatem la lumina, si nu oricum, ci direct pe scena.

Toate aspectele mentionate pana aici, converg, ca un mega ajutor din partea universului, spre a ne pozitiona pe Calea noastra, pe directia corecta, pe directia in care ne indruma divinitatea. “Varful” acestei configuratii este in Nodul Nord, in Casa 9 a momentului, in semnul Leului. Directia care ni se arata este spre o supra-specializare, spre a ne accesa cele mai deosebite calitati si capacitati, unora li se vor deschide usi din categoria cursuri, cunoastere, ascensiune sociala chiar, altora li se vor deschide usi in sensul posibilitatilor de relocare, mutare, schimbare, sau pur si simplu calatorii, la mare distanta. De fapt, pot fi toate aspectele la un loc. Intr-un cuvant, vorbim despre evolutie.

Poate fi vorba, de fapt, despre un foarte amplu proces de “letting go”, de abandonare si lasare in urma a aspectelor care nu se ne mai servesc in noua cale de evolutie, in paradigma Ascensiunii si a Noului Pamant. Si totul pentru a primi acum nu doar o noua directie, ci si o noua protectie si o noua ghidare, suntem acum pusi pe calea “mai buna”, nu ca cea pe care am mers pana acum nu ar fi fost suficient de buna, dar, din perspectiva divina, erau necesare unele ajustari. Si despre ajustari este vorba in toata aceasta perioada cu atat de multe planete retrograde si in tot acest culoar al eclipselor. Ce urmeaza, sau ce se deschide acum, este o varianta mai “corecta” din punct de vedere divin, pentru evolutia noastra. Si din nou, ni se da sansa sa facem alegeri, sa spunem DA sau NU. Daca am ales bine, fiecare, ne vom da seama in urmatoarele 3-6 luni, cel mai probabil la urmatorul set de eclipse din 2019.

In continuare se va pune accentul pe “oameni impreuna”, pe adunarea si strangerea “echipei” de lucru, e echipei de suflete potrivite pentru evolutia noastra in urmatoarea perioada. Daca poate anii din urma au fost mai mult ca o cernere a persoanelor care nu se mai potriveau in planul nostru divin, perioada urmatoare incepe sa aduca deschidere catre noi contacte sociale, parteneriale, profesionale, personale, etc – contacte care ne vor sprijini in ascensiune, ne vor ajuta sa ne integram lectiile sufletului, si alaturi de care avem o menire impreuna.

Eclipsa se produce in Casa 10, in semnul Leului, in conjunctie cu Mercur si Mijlocul Cerului. Eclipsarea Soarelui, mai ales in Leu, poate presupune o imblanzire a egoului, o “periere” a coamei mandre, si o accesare mai profunda a unor emotii si sensibilitati, lucru care ne ajuta sa avansam. Este un fel de accesarea a increderii in sine si a stimei de sine, dar de pe alta treapta, nu de pe cea a egoului si mandriei, ci de pe cea a smereniei si a inocentei. Cand esti smerit si inocent, Dumnezeu iti da mai mult decat poti sa ceri. Noul inceput, noua directie care se deschide pentru noi, are legatura foarte mult cu exprimarea de sine, cu exprimarea propriilor valori, cu deschiderea in fata lumii, pentru unii ar putea insemna efectiv iesirea pe scena, sau iesirea la lumina in public. Conjunctia cu Mijlocul Cerului face ca totul sa para “ghidat de Sus”, si pare sa fie un bilet spre inaintarea noastra pe o directie bine stabilita.

Nu v-as sfatui sa luati decizii radicale pentru viata dumneavoastra cu 2-3 zile inainte si dupa momentul eclipsei, pentru ca ratiunea si claritatea mentala ar putea fi deficiente. Putem insa sa punem “semintele” unor noi inceputuri, respectiv dorintele si visele noastre cele mai indraznete, urmand a vedea apoi, cum va decide universul sa ne sprijine, sau sa ne ghideze, in acest sens.

Indiferent in ce Casa este plasata eclipsa pentru dumneavoastra, fiti atenti in aceasta perioada la visele pe care le-ati putea avea, de data aceasta ne referim la visele nocturne, nu doar la dorinte. Aceste vise ar putea aduce indicii si semnificatii profunde, semne si directii pentru urmatoarea perioada din viata fiecaruia. Marele “Mesager”, Mercur, in miscarea sa aparent retrograda (ceea ce pare sa ii dea si mai multa putere, profunzime), tranziteaza sectorul dintre Pamant si Soare, fiind disponibil sa preia mesaje celeste si sa le aduca catre noi. Ar trebui chiar sa pretuim si sa valorificam aceasta perioada a sa de retrogradare (nu sa ne temem, asa cum sugereaza unele articole alarmiste), pentru ca acum procesele cognitive, intuitive, tot ce tine de comunicare, exprimare, cunoastere, sunt mult amplificate, intr-un mod mult mai profund, mai degraba intors catre sine decat catre exterior. Eu obisnuiesc sa-l aseman pe Mercur, mai ales in perioadele sale de retrogradare, cu Arhanghelul Gabriel, Mesagerul Domnului. Ce mesaje speciale are pentru tine aceasta perioada? Ce raspunsuri astepti de la Univers? Fii deschis la orice cale de receptie, pentru ca mesajele vin, negresit, dar nu neaparat in felul in care le astepti si pe calea la care te astepti. Deschide-ti ochii, deschide-ti inima, deschide-ti simturile.

Perioada eclipselor poate fi, pentru fiecare, sansa de a accede la informatii si dimensiuni de dincolo de “val”, pentru ca in timpul eclipselor valul ce desparte constientul de inconstient se subtiaza dramatic, si permite accesarea informatiilor subtile. Aceasta perioada ar putea aduce, pentru fiecare, experiente cu efecte si consecinte profunde.

Avem un “careu in T” intre Venus in Balanta, Saturn in Capricorn, si Kiron in Berbec. Practic, opozitia intre Kiron retrograd si Venus este mediata de Saturn, retrograd si el. Luand in considerare casele momentului, am spune ca traume si rani (vechi) au sansa sa se vindece, sau sa fie explorate pe zona de iubire/cuplu/sexualitate, si inclusiv creativitate. Aceste traume sau experiente (trecute) par sa fie declansate din zona de mentori/profesori/persoane de ajutor, mai concret de admiratia, deschiderea, atractia catre niste sisteme, principii si idei inalte (sau aparent inalte) si chiar fata de promotorii lor, respectiv profesori, maestri, ghizi. Ar putea fi vorba de o provocare de a “simti” in profunzime, pe cont propriu, valoarea reala a ideilor si principiilor respective. Ori poate fi vorba aici despre persoane pe care le-am iubit sau le-am idolatrizat ca pe niste maestri, pe care le-am pus pe un piedestal, pe care poate nu-l meritau, iar acum este momentul sa descoperim ca si noi putem ceea ce ei puteau, ca si noi avem valoarea noastra intrinseca, si in principiu ca nimeni nu ar trebui sa fie pus mai presus de Dumnezeu, sau de nevoile Sufletului nostru.

O alta perspectiva asupra opozitiei Venus-Kiron ar putea indica “incidente” si provocari sentimentale, o activare a vietii sociale, a atractivitatii, cu posibile implicatii dificile emotional, nu tocmai usor de gestionat, de genul “nu voiam, dar m-am indragostit” sau “m-am indragostit de cine nu trebuie”. In ambele variante, “lectia” ne este oferita de Saturn prin bani, prin sectorul banilor din munca personala. In traducere libera, acolo unde exista blocaje emotionale (relationale, pe zona de iubire/sexualitate/creativitate), acolo exista si blocaje financiare. Rezolvarea, vindecarea ranilor si intelegerea lectiilor de pe zona iubirii, poate atrage dupa sine si deschiderea abundentei financiare.

Aceeasi opozitie Kiron-Venus mai este mediata si de nu mai putin de 3 aspecte benefice, prin Marte, Lilith si Nodul Sud. Nodul Sud aduce in constient intelepciunea dobandita in trecut, ar putea reactiva lectiile deja invatate. Lilith aduce curajul si capacitatea de a transcende fricile si blocajele din trecut, si asumarea puterii personale. Iar Marte aduce capacitatea si dorinta de materializare, de a urni lucrurile, de a le pune in miscare. Ar putea fi acest moment, deci, o mare sansa care ni se acorda pentru o vindecare profunda a unor tipare relationale, a unor blocaje ce tin de capacitatea noastra de a iubi. De cealalta parte a “baricadei”, opozitia este mediata de Nodul Nord, si acesta ar fi darul suprem pe care il putem primi: prin vindecarea fricilor, temerilor, blocajelor, dobandim capacitatea de a avansa pe calea noastra, de a ne inscrie pe fagasul menirii noastre autentice.

Lilith schimba semnul, trece din Capricorn in Varsator – iese din semn de Pamant si trece in semn de Aer. Ar putea fi, acum, pentru fiecare, o oportunitate de a ne largi constiinta, intelegerea profunzimilor noastre, poate reusim sa capatam o alta perspectiva asupra fricilor noastre, sa nu ne mai raportam la ele intr-un mod atat de palpabil si constrangator, ci mai degraba sa le vedem ca pe niste provocari pentru evolutie. Avem nevoie sa ne largim constiinta, perceptia, viziunea, sa ne expansionam Sinele (sau sa ne expansionam constiinta pentru a ne favoriza manifestarea Sinelui prin noi), sa ne acceptam misterul si profunzimea de natura feminina, indiferent daca suntem barbati sau femei. Lilith ascunde un imens potential, acel potential pe care noi insine il blocam prin fricile noastre si amintirea esecurilor trecute, ori prin traumele inca nevindecate sau neintelese. Prin trecerea ei in semnul Varsatorului, ea ne aduce posibilitatea de a accede la alte dimensiuni, alte intelesuri, poate chiar o alta forma de ghidare, una interioara – intoarcerea catre interior ar putea fi o tema recurenta pentru multi in perioada acestei eclipse. Ascultarea vocii interioare, si cand ea plange, si cand ea rade, si cand te impulsioneaza sa treci constient prin niste teste si greutati, pentru ca acolo iti descoperi potentialul, puterea, darurile desavarsite, intregirea.

Ar putea fi aceasta eclipsa cea care ne aduce posibilitatea sau constiinta intregirii noastre ca fiinta. Dintr-o perspectiva superioara, desigur, am fost intregi intotdeauna, insa din perspectiva noastra umana, prin experientele noastre mai mult sau mai putin traumatizante, multi ne-am simtit redusi, limitati, impartiti, sfasiati, oricum numai nu intregi. Iata, astfel, dupa perioada destul de complicata din punct de vedere mental, emotional, adusa de cele trei eclipse, acum putem incepe sa ne simtim, in sfarsit, completi, intregi, in toate dimensiunile fiintei noastre. Am putea avea, pentru prima oara in viata noastra, indrazneala sa ne credem apti pentru a ne implini propriile vise, acele vise nebunesti pe care le indrageam cand eram mici, si care au ramas inculcate in sufletul nostru. Semnul Leului, placerea copilului de a se juca, nebunia de a crede in jocul tau, alaturi de ghidarea data de Mijlocul Cerului si Nodul Nord, ar putea aduce acum tot arsenalul de incredere, intelepciune si cunoastere, gramul necesar de nebunie, si sprijinul divin, pentru a ne pune in scena cea mai indrazneata dorinta a sufletului nostru.

Urmatoarele 9 luni, cu Lilith in Varsator, ar putea fi o perioada de trezire, “iluminare” adusa asupra temerilor si blocajelor noastre cele mai profunde din domeniul de viata respectiv, in functie de harta fiecaruia. Impreuna cu trigonul Jupiter – Neptun, ar putea fi aceasta o perioada foarte prolifica dedicarii catre Sine, descoperirii, acceptarii si vindecarii interiorului nostru, si mai ales gasirii iubirii pure, adevarate, neconditionate, in noi, si mai apoi in tot ceea ce exista.

Intregul “culoar” al eclipselor, ar putea fi asemuit cu “canalul nasterii”, poate al nasterii unei noi realitati in fiecare dintre noi, si poate chiar pentru mase largi de oameni, ce vin impreuna in baza unor conexiuni de suflet. Ar putea fi suferinta, teste, blocaje, sau cel putin ar putea fi momente in care sa ne simtim “ignorati” de univers, neauziti, neintelesi, si poate indurerati, dar de fapt suferinta poate reiesi doar din teama egoului de necunoscut, din teama egoului de a da drumul la “zona de confort” pe care o cunostea, de a da drumul la notiunile cu care jongla cu usurinta pana acum. Am putea, in perioada urmatoare, sa descoperim ca pasim pe un taram nou, cu noi intelegeri, cu noi dimensiuni, pe care poate ca de fapt paseam deja de ceva timp, insa nu eram constienti. “Darurile” acestor eclipse vor incepe sa se faca mai vizibile probabil abia dupa iesirea lui Mercur din retrogradare, dupa 19 august, si a lui Marte, dupa 28 august.

Mintea va incerca sa ne convinga ca nu suntem inca pregatiti sa exploram ceea ce urmeaza, insa divinul ne reasigura ca suntem total pregatiti, sa recunoastem si sa pasim in noua dimensiune a vietii care se desfasoara in fata noastra. Misterul vietii, minunea, bucuria, pot acum sa intre in viata noastra, daca le permitem!



Daca ti-a placut acest articol, impartaseste-l si cu prietenii, sau da-ne un LIKE aici!
Urmareste-ne si pe Facebook: The Gaia Planet

Sursa foto 1: fineartamerica.com
Sursa harta: www.astralia.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TATAL NOSTRU – ce se intampla cu adevarat atunci cand o rostim? Implicatii energetice si spirituale

Lumea vazuta prin lupa lui Dumnezeu, sau despre tranzitul lui Jupiter prin Case

LET GO AND LET GOD: Eclipsa totala de Luna din 27 iulie 2018 si ce aduce ea fiecarui semn zodiacal