Inceput de toamna 2018 si Luna Schimbarilor Pozitive



Aspecte la Luna Noua in Fecioara din 09.09.2018, ora Romaniei 21:01
“Luna schimbarilor pozitive”

Descrierea aspectelor momentului pe harta generala a Lunii Noi din 9 septembrie, aspecte de care pot sa tina cont nativii tuturor zodiilor, in masura in care aceasta este energia care ne influenteaza pe toti.

Harta ridicata pentru momentul de Luna Noua in Fecioara de pe 09.09.2018 are Ascendentul in Taur, si pe acelasi grad cu Ascendentul se afla Uranus, respectiv gradul 02 Taur. Acesta fiind primul aspect important pe care l-am observat, Ascendentul momentului dand intreaga nota a hartii, o sa numesc luna asta “luna schimbarilor” (ma refer la o luna astronomica, de la faza de Luna Noua din 09.09. pana la urmatoarea faza de Luna Noua de pe 09.10.) Urmatorul aspect frumos pe care l-am observat este Fortuna si ea conjuncta pe Ascendent, tot la gradul 02 Taur, diferentele fiind doar de cateva minute astrologice intre puncte. O sa numesc asadar luna aceasta “Luna Schimbarilor pozitive”. Spun asta pentru ca Uranus este cel ce schimba, rastoarna, innoieste, aduce (r)evolutie, progres, noutate, si in general face asta pe o nota de neasteptare, de surpriza. Maniera cum vor fi resimtite schimbarile in viata fiecaruia depinde efectiv de cat de bine suntem plasati “pe drumul nostru”, pe acel drum corect evolutiv din punct de vedere divin, sau cat de “pe langa drum” orbecaim printre lectii neinvatate si incapatanare.

Avand in vedere ca Uranus este acum in mersul lui retrograd (perioada de retrogradare uraniana este intre 8.08.2018 si luna ianuarie 2019), poate sa ne spuna ca aspectele pe care lucreaza schimbarea adusa de Uranus nu sunt efectiv subiecte noi, la care nu ne-am gandit pana acum, ci mai degraba aspecte pe care ne-am fi dorit de mult timp sa le putem imbunatati si parca nu reuseam. Uitandu-ma la cifrele zilei cand a intrat Uranus in retrogradare, “8” vorbeste despre abundenta nesfarsita, dar si despre un aspect karmic. “Este menit” sa se intample ceea ce are sa se intample. Si indiferent cum percepem noi schimbarea, ca buna sau mai putin buna din punctul nostru de vedere, usoara sau mai putin usoara, din punct de vedere divin este cu siguranta benefica, pentru ca ne va “muta”, aseza, mai brusc sau mai putin brusc, pe drumul nostru, in acel sector tranzitat de Uranus. Pe harta generala a momentului el este in Casa 1 a personalitatii si a imaginii de sine, si as spune ca, din acest punct de vedere, el va aduce o reformulare in personalitatea si imaginea de sine a tuturor. Zic eu ca probabil va aduce o nota de curaj si poate chiar “nebunie” sau indrazneala (audacity) in a ne urma propria vointa, propria inima, propria perspectiva despre lume si despre ce ar trebui noi sa facem in aceasta viata. Din punctul meu de vedere, vom avea mai mult curaj in a ne sustine propriile idei, chiar daca cei din jur nu sunt de acord cu perspectiva noastra, si vom avea chiar curajul sa ne “aruncam in gol” sau sa facem “un salt de credinta” (a leap of faith), chiar fara a vedea celalalt mal, dar fiind incredintati ca asta este cea mai buna sau singura cale buna de urmat pentru noi.

De partea cealalta, pe Descendent, pe ultimele grade din Casa 6 a momentului (Casa muncii si a profesiei), o gasim pe Venus. Punctul marcheaza pe harta momentului o zona de profund inconstient, unde este posibil sa ne intalnim cu o lipsa de incredere in capacitatile noastre, in frumusetea noastra, in resursele noastre, ar putea fi aceasta pozitie a lui Venus ca o frana de mana trasa la o locomotiva care tocmai a fost alimentata cu carbuni (Uranus), dar intregul ansamblu al “trenului” vietii noastre este prea puternic ca sa ne lase sa stagnam prea mult, ne va lasa cel mult sa intarziem un pic. De fapt, Venus va intra in retrogradare din 6 octombrie pana in 16 noiembrie, si deci vom avea suficient timp sa revizuim proiectul si planul in care ne-am lansat la inceputul toamnei.

Opozitia Uranus-Venus va declansa cu siguranta schimbari pe sectorul financiar, schimbari incepute de altfel la eclipsele de asta vara. In perioada aceasta se pun bazele schimbarilor care urmeaza sa se concretizeze, probabil, intre sfarsitul lui septembrie si sfarsitul lui noiembrie, adica pe perioada retrogradarii venusiene. Este indicat sa nu ne aruncam in mari investitii fara garantii, si nici sa nu ne bazam pe promisiuni fara fundament. Este indicat insa sa facem tot ce sta in puterile noastre ca sa ne reechilibram balanta financiara si a resurselor in general. Simt ca perioada retrogradarii venusiene va fi o plonjare adanca atat in inconstientul, cat si in mentalul nostru, ca se descoperim si sa intelegem ce ne mai blocheaza din punct de vedere financiar, ce tipare sau legaturi blocante mai avem care nu ne lasa sa manifestam abundenta la maxim asa cum ar trebui, si – din punctul meu de vedere – ar trebui sa incheiem anul intr-o nota mult mai buna, adica sa fi inceput deja sa fim asezati pe zona financiara, sa stim sigur care ne sunt resursele, pe ce ne putem baza, cat ne putem intinde, cat putem produce, si – la modul ideal – sa depindem din ce in ce mai putin de altii, sa reusim sa fim mai independenti, dar si mai “bazati” pe resursele noastre.

Uranus facem acum o “Mare Trina”, adica este inscris intr-un aspect de 3 trigoane, cu Mercur din Fecioara, si cu Saturn din Capricorn. Avem iata un aspect deosebit de puternic, si benefic in esenta, pe semnele de Pamant – Taur, Fecioara, Capricorn, activand din harta momentului Casele 1, 5, 9 – marcheaza deci o evolutie, o iesire la lumina, o constientizare a cine suntem noi (C1), ce proiecte personale putem construi – (C5), si cum ne putem dezvolta (C9).

Ideea in sine de Trina pe semne de Pamant ar trebui, generic, sa insemne o stabilizare, o doza de stabilitate pentru noi, in acele domenii atinse de respectivele semne si planete. Pe harta momentului insa, mie aspectul imi vorbeste despre o forma de “miscare”, fie propriu-zisa, deplasare, mutare, fie pur si simplu o “miscare” ideologica, o schimbare in gandire si perceptiile de viata, lucru deloc de neglijat.

Bate un vant de schimbare, dar si de stabilizare pe o pozitie mai corecta, iar eu inteleg din asta ca lucrurile pot sta asa cum este divin dictat, sau ca le putem noi aseza pe alte baze. Aspectele declansate putem spune ca erau cu adevarat predestinate sa se intample, si schimbarile de orice natura ar fi ele, sunt de bun augur.

In asentimentul celor spuse pana aici, incep sa dezbat in sfarsit si aspectul de Luna Noua pentru care am ridicat de fapt harta cu aceasta data. Luna Noua pe harta momentului se produce in Fecioara in Casa 6 a profesiei, aducand deci puternice posibilitati pentru noi inceputuri (sau incheieri de cicluri si noi inceputuri) din punct de vedere profesional. Punctul Lunii Noi face un sextil (benefic) cu Jupiter in Scorpion in Casa 7 a casatoriei si parteneriatelor, aducand deci un foarte frumos potential de nou inceput si relational, activarea unor potentialuri benefice pe zona parteneriala, sau cel putin ar putea aduce o presiune in plus pe zona relationala, prin activarea unor aspecte inconstiente, poate scoaterea la suprafata a unor mici disfunctionalitati ce mai trebuie remediate. In acelasi timp face un trigon (benefic) cu Pluton din C10 si cu Mijlocul Cerului (MC=directia in viata, iar C10 =afirmarea profesionala). Pluton da din nou o nota karmica intregului aspect, in sensul activarii unor aspecte asa cum se vad ele din perspectiva divina, si nu neaparat asa cum le vedem noi. Pluton, cum am mai spus si in alte interpretari, este considerat a fi cel care darama si reconstuieste, pe baza unei perspective mai corecte din punct de vedere divin. Pe harta momentului, Pluton ar putea reactiva sau modifica niste chestiuni de statut public, de afisare publica, si dat fiind faptul ca avem un aspect dublu constructiv si pozitiv, as zice ca ar putea fi vorba de o schimbare de statut binevenita.


Later edit:

Pluton si Saturn sunt foarte bine aspectati in aceasta perioada, deci oriunde ar fi ei in harta natala, aduc beneficii si rezolvari, cu o nota de dar divin. Desi in mod obisnuit sunt niste planete temute, sunt acele planete care aduc platile karmice si lectiile neinvatate la suprafata, de aceasta data fiecare dintre ele face cele mai pozitive aspecte, respectiv sextile si trigoane. In harta Lunii Noi, Pluton activeaza ambele case ale profesiei, atat 10 cat si 6, adica si munca propriu-zisa dar si vizibilitatea publica si evolutia in cariera. Ar putea deci pe acest sector de viata sa apara un fel de impingeri de la spate ale vietii, un fel de daruri care sunt menite. Este posibil sa fie aspecte care nu sunt foarte vizibile si evidente, si la nivel uman am putea sa le simtim poate chiar neplacut, dar raman la ideea mea, se vor simti ca o impingere de la spate, ca o presiune de a face ceea ce deja stii ca trebuie (la nivel de suflet) sa faci. Saturn este in Casa 9 a momentului, activand dezvoltarea personala, cu mai multa structura, cu mai multa rigoare, tinzand catre perfectiune; activeaza de asemenea vindecari ale unor aspecte profunde spirituale, emotionale, care poate ne-au blocat dezvoltarea si evolutia pana acum: ar putea fi acum vorba despre o intelegere profunda a unor aspecte auto-blocante in care ne-am dat voie pana acum sa stam cu inconstienta. Ar putea fi acest moment unul in care hotaram constient ce vrem sa facem, ce este de facut, si sa ne asumam ducerea pana la capat a obiectivelor noastre, intelegand ca suntem deja pe drumul cel bun, si ca mai trebuie doar sa ne respectam promisiunea fata de noi insine.

Pluton il activeaza pe Neptun (spiritualitatea), iar Saturn o activeaza pe Venus pe final de casa 6, ceea ce ar putea aduce un mic plus de incredere in noi insine, in cine suntem, in ce facem, in aspectul nostru fizic, dar si in esenta noastra ca fiinta in ansamblu. “Spiritualitatea”, credinta, ascultarea nevoilor sufletului e activata cum spuneam de catre Pluton. In acest sens, prin pozitia lui Pluton pe Casa 10 a hartii Lunii Noi, in conjunctie cu Mijlocul Cerului, a-ti urma calea pare o datorie sufleteasca, a te ridica si a arata care-ti sunt talentele, dorintele, devine aproape o obligatie. Saturn in tranzit activeaza un Venus la limita dintre Casele 6 si 7, un Venus care poate aduce abundenta prin urmarea directiei profesionale, sprijin si parteneriate, daca iti pui in primul rand tu la bataie sarmul, sensibilitatea, frumusetea, darnicia, dar si consecventa si daruirea. Pentru ca toate aceste daruri sa se deschida, este nevoie sa manifestam o stare de echilibru, interior in primul rand, ce ar putea echilibra si natura exterioara a lucrurilor, si ar putea fi nevoie de asemenea sa fim sinceri cu noi insine si mai alea sinceri in relatiile si parteneriatele noastre (Casa 7 sub semnul Scorpionului). Se face un fel de schimb universal de energie, cu masura cu care oferi universului, cu aceeasi masura (sau inmultita) primesti. 

 Cumva, intregul aspect pare sa vorbeasca despre “a rula resursele”, a arata incredere in abundenta universului si in capacitatea Divinului de a ne sustine, pentru simplul fapt ca si noi suntem fiinte divine, deci meritam cu drept divin. Daca mentalizezi ca “nu pot”, “nu merit”, “mie nu-mi iese” etc, atunci universul iti raspunde creand o realitate in jurul tau care sa-ti confirme aceste credinte. Daca insa crezi si simti profund in fiinta ta ca Dumnezeu te sustine, si dreptul tau divin este abundenta si ca tu poti realiza tot ceea ce ti-ai propus, ca esti cat se poate de capabil si sustinut, atunci universul va crea o realitate care sa-ti confirme materializarea visului.

Ajungem si la aspectul pe care uitasem sa-l discut. Este vorba despre o Cruce pe semne Fixe: Taur-Scorpion si Leu-Varsator. Datorita experientelor trecute, sau chiar din vieti trecute, in viata actuala se manifesta teama si insecuritatea psihologica fata de aspecte curente, neincredere in sine, sentimente de instabilitate, incertitudine (un sentiment acut de nesiguranta, de “ce fac eu pe lumea asta?”, “de unde gasesc ajutor?” etc...). Consecinta manifestarii inconstiente ale unor asemenea aspecte si temeri, conduce la relatii posesive, frustrante, blocarea comunicarii emotionale, eventual ajungem sa vedem pericole si dusmani pretutindeni, iar sexualitatea ar putea fi folosita ca element de legare a partenerului si de santaj. Crucea semnelor Fixe vine sa ne atentioneze sa iesim din blocajele inconstiente, sa eliberam ceea ce tinem cu dintii, sa lasam liber ceea ce vrem sa posedam, si in acelasi timp sa devenim noi insine flexibili acolo unde constatam ca suntem inchistati in concepte fixe. Daca nu-ti poti imagina viata decat intr-un singur fel, viata o sa vina sa-ti ia fix acel aspect fara de care esti convins ca nu poti trai, doar ca sa descoperi ca vei putea foarte bine trai si fara, ba poate chiar mai bine. Daca esti convins ca lucrurile nu pot sta decat intr-un singur fel, viata o sa-ti demonstreze contrariul. Iar acesta este un lucru bun, desi poate parea neplacut pentru noi. Se cheama ca ne forteaza sa ne largim limitele perceptiei, se cheama expandarea constiintei. Crucea pe semne Fixe ne aduce lectia eliberarii de posesivitate – acolo unde ne e frica sa pierdem, ar trebui sa dam drumul din proprie initiativa, ca sa putem sa ne eliberam de dependenta, ca sa putem primi abundenta adevarata a universului.

In ce priveste munca si pozitia sociala, Crucea Fixa ne aduce consolidare si stabilizare a pozitiilor nou obtinute, in viata noastra in general aduce nevoia de profesionalism, metoda, rigoare, devotament, implicare, insistenta, consecventa. Taurul aduce nevoia de siguranta, dar Uranus aduce schimbarea, innoirea. Siguranta reiese din centrarea in fiinta, si nu din lucrurile exterioare, reiese din capacitatea de a fi flexibil si adaptabil, nu din intepenirea in structuri fixe, precum taurul care se infige cu picioarele in pamant. Leul aduce nevoia de recunoastere si de a constitui un punct de referinta, insa Nodul Nord in Leu aduce cautarea directiei, destelenirea noilor intelesuri si avansarea pe cai noi. Scorpionul aduce nevoia de a se retrage pentru a se regenera, nevoia de interiorizare si chiar de ascundere, insa Venus aduce tendinta de inflorire, de deschidere, de expunere si de “imprastiere a parfumului”. Varsatorul aduce nevoia de a avea o viziune pentru viitor, in timp ce Nodul Sud vorbeste despre a folosi intelepciunea experientelor trecute.

De fapt, ca o ironie a vietii, Crucea fixa ne spune sa iesim din fixare, sa iesim din inchistare, din orice punct fix la care ne raportam sau pe care ne bazam, pentru ca schimbarea este singura constanta, iar siguranta vine din increderea in puterea noastra interioara, si nu din aspectele exterioare.

Harta Lunii Noi in Fecioara 09.09.2018, ora Romaniei 21:01


Sursa foto: thequietcone.com.au
Sursa harta: astralia.ro


Daca ti-a placut acest articol, da-ne un LIKE sau impartaseste cu prietenii!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TATAL NOSTRU – ce se intampla cu adevarat atunci cand o rostim? Implicatii energetice si spirituale

Lumea vazuta prin lupa lui Dumnezeu, sau despre tranzitul lui Jupiter prin Case

LET GO AND LET GOD: Eclipsa totala de Luna din 27 iulie 2018 si ce aduce ea fiecarui semn zodiacal