Purgatoriu pentru o alegere mai inalta


In ultima luna aproximativ, am cam traversat o lunga si parca interminabila "noapte neagră", a Sufletului, a mintii, și pentru unii și a materiei. Vestea buna este ca etapa aceasta s-a încheiat. Vestea proasta este ca etapa aceasta face parte dintr-un proces de mai lunga durata, de o deosebita importanta, și format din secvente de diferite intensități.
O data cu Luna Plina din 24 octombrie, in semnul Taurului, conjuncta cu Uranus, și pe timpul lui Venus retrograd, a început în plan fizic ceea ce s-ar putea numi "separarea realităților" sau a dimensiunilor, provocand puternic tot ce inseamna plan emotional si relational. O data cu Luna Noua din 7 noiembrie, din semnul Scorpionului, simultan cu schimbarea semnului de catre Axa Nodurilor, o noua etapa de curatare/purificare, dar si evolutie/avansare incepe sa se desfasoare. Ca orice astfel de etapa, inainte de a culege roadele, trebuie mai intai depus efortul, iar inainte de a te apuca de munca propriu-zis, trebuie sa-ti faci curat si sa-ti organizezi locul de munca. Cam prin asta am trecut in ultima luna. Elementul de departajare (privind "realitatea" pe care alegem sa o urmam, sau sa o cream) e desigur direcția de urmat: Iubire sau Frică?
S-ar zice ca acea "masa critică" de oameni care au reușit să-și ridice vibrația și nivelul de conștiința, au obosit sa tot fie trași înapoi de programele de frica, din care decurg toate celelalte (lupta, competiția, ura, orice forma de violență, credința în boala și suferință). Pe de alta parte, s-ar zice ca cei care nu reușesc să-și ridice nivelul de conștiința suficient pentru a putea accepta o societate în plina schimbare, o planeta în plina schimbare, obosiți fiind la rândul lor, aleg sa părăsească aceasta experienta, urmand a-și continua jocul în alt decor. Sau, iata, ni se da din nou si din nou sansa blanda de a face o alegere mai inteleapta, mai constienta. Undeva "acolo Sus" cineva ne iubeste suficient de mult, cat sa nu lase pe nimeni in urma, decat daca acestia aleg prin propriul Liber Arbitru. Pentru ca Viata este despre Alegeri.
Si iată ca, acest proces care de altfel la nivel energetic și vibrațional era început demult, în ultima luna, trecând prin "Valea" Scorpionului, un veritabil timp de tip "purgatoriu" pe pământ, a început sa sape adânc în conștiința noastră și chiar în corpul nostru, fizic - emoțional - mental. Tot asa cum Scorpionul se poate intepa singur doar pentru a dovedi ca are dreptate, sau ii poate intepa pe cei dragi doar pentru a-și dovedi suferința si martiriul auto-declansat, tot asa și noi am fost lăsați sa ne otrăvim singuri, doar ca orgoliul nostru sa vadă ca putem avea dreptate. Unde era iubirea în timpul asta? Care îți era cea mai mare frica? O credeai vindecata? Probabil ca tocmai ai trăit-o din nou. "Cortina" de vibrații înalte care ne-au infuzat în perioada anterioara, undeva între echinoctiu și pana pe la sfarsitul lui octombrie, ne-a forțat un pic limitele în ultima perioada. Un pic? Ce spun? Un pic mai mult. Cam la limita rezistenței. Psihice, mentale, emoționale, poate chiar fizice.
De ce? Cum? Care era scopul? Știm deja ca Dumnezeu nu ne trimite pe aici ca să suferim. Știm deja ca suferința e gratuita și ca îndeobște noi ne-o provocam sau atragem singuri, conștient sau inconstient. Prin urmare "purgatoriul' prin care tocmai am trecut (și posibil sa mai trecem, sub diverse alte forme), avea ca scop sa ne trezească, sa ne ajute sa ne dam seama unde încă păstrăm ascunsa cea mai profunda frica, cel mai profund atașament inconstient care ne sabotează evoluția.
Sa zicem, cu titlu de exemplu, ca cea mai mare frica a ta este sa nu fii iubit. Bifat. Fie ție după voia ta. Dacă asta este credința ta, asta ai experimentat (sau experimentezi încă). Universul îți arată pana unde merge puterea ta de creație, și cât de periculos este sa păstrezi frici și atașamente inconstiente. Pentru ca ele se manifesta întocmai în realitatea ta. Monștrii de sub pat ajung sa umble liberi pe străzi la lumina zilei. De ce? Pentru ca erau în tine. Și dacă tu i-ai hrănit cu frica ta, acum ei se întorc cu atât mai fioroși. Sa revenim la exemplu. Îți era frica sa nu fii iubit. Bine, tocmai ai primit confirmarea (în mintea ta cel puțin) ca persoana X nu te iubește. Ca poate persoana X este incapabila de a trai acest sentiment. Ce treaba are cu tine faptul ca persoana X nu poate iubi? Niciuna. Îți raneste doar orgoliul și așteptările. A cui treaba este să-ți asigure fericirea? A ta. Este responsabila persoana X de fericirea ta? Nu. Poți tu trai în continuare, știind ca persoana X este incapabila sa iubească? Pai da. Pentru ca nu e treaba ta. Treaba ta e sa te iubești suficient de mult pe tine însuți, încât să-ți amintești ca ești scânteie divina cu putere creatoare, și sa nu mai permiți ca fricile și atașamentele să-ți dicteze realitatea.
E o alegere.
O alegere a unei cai.
Calea fricii, de sine, de propriul potențial (de geniul înnăscut, unic și irepetabil care ești), dar și de propriile tenebre, de Dumnezeu (care lucrează prin tine), de ceilalți (nu exista "ceilalți", doar extensii ale tale...), de ce ar putea sa ți se întâmple (nimic nu-ți poate cu adevărat amenința existenta, întrucât ești Spirit universal, etern)...
Sau calea iubirii, de sine (alegând în fiecare moment sa fac doar ceea ce este în deplin acord cu Sufletul meu), de Dumnezeu (care se manifesta prin mine ca Iubire), de ceilalți ca manifestări ale nesfarsitelor fațete ale lui Dumnezeu, de momentul prezent, pe care aleg să-l trăiesc la potențial deplin... Frica poate fi despre trecut, având experienta a ceva deja întâmplat, și trecut fiind, deja nu mai exista. Exista doar amintirea/amprenta respectivei experiente. Frica poate fi despre viitor, despre ceva ce încă nu s-a întâmplat, deci nu exista încă. Frica nu poate fi despre prezent. Trăirea în prezent nu lasă loc fricii. Pentru ca in prezent esti ocupat cu traitul, nu mai ai timp de frica. Ce alegi? Frica trecutului? Frica viitorului? Sau iubirea prezentului?

Daca ti-a placut articolul, impartaseste-l cu prietenii sau da-ne un LIKE.

Sursa foto: https://theopensoul.com/2013/03/18/love-and-fear/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TATAL NOSTRU – ce se intampla cu adevarat atunci cand o rostim? Implicatii energetice si spirituale

Lumea vazuta prin lupa lui Dumnezeu, sau despre tranzitul lui Jupiter prin Case

LET GO AND LET GOD: Eclipsa totala de Luna din 27 iulie 2018 si ce aduce ea fiecarui semn zodiacal