ANUL ACESTA, MIRACOLUL ESTI TU


O PERSPECTIVA ASTROLOGICA 2018-2019, 
CUM SA INTELEGEM CE A FOST, 
SI CUM SA NE PREGATIM PENTRU CE VA FI

ANUL 2018
La Luna Noua in Sagetator din 7 decembrie, am avut parte de o conjunctie Marte-Neptun, incheind astfel un ciclu de 2 ani al colaborarii intre cele doua planete. Neptun simbolizeaza idealul, viziunea, taramul spiritual, nazuinta spre divin, in timp ce Marte aduce forta de miscare, intentia de materializare. Dansul celor doua tipuri diferite de energie vine sa ne aminteasca de lista noastra de dorinte, de “vision board”-ul nostru, sa ne pastram idealul aprins, insa sa constientizam ca visul nu va deveni realitate peste noapte, ci pas cu pas, iar miracolul pe care il asteptam este chiar propriul nostru efort depus pentru materializarea visului. Suntem ghidati sa cautam usi, portite de manifestare, si sa ne exploram resursele. Poate ca cel mai important potential pe care il aduce aceasta conjunctie este impulsul pe care ni-l da ca sa simtim ambitia de a ne misca inainte. Intr-un plan secundar, datorita acestei energii, este posibil sa se dezamorseze miscari si planuri de relocare pe perioada urmatoare.

Jupiter (“puterea”) ne spirijina in perioada actuala, din semnul pe care il guverneaza, din Sagetator, desi pe parcursul anului care vine va reveni la quadratura cu Neptun (“credinta”). Un joc cu mingi la fileu, care se disputa intre "putere" versus "credinta". Cine castiga? Amandoua, atunci cand izvorasc din iubire, din vibratie inalta, din asumarea celui mai inalt potential, si cand ele ne devin ghizi pe Cale.  

Tot la Luna Noua din 7 decembrie, Venus este in opozitie cu Uranus, si in quadratura cu Axa Nodurilor Lunare (Axa Destinului). Sistemul nostru nervos poate fi provocat, putem trai stari de tensiune interioara, si de asemenea pot aparea situatii neasteptate care sa ne provoace, ca sa scoatem din noi la suprafata acele emotii captive, reprimate de prea multe ori in mod inconstient, provocarea constand in a deveni constienti si a vedea binecuvantarea din tot ceea ce ni se intampla. Decembrie in ansamblu poate fi considerat un timp pentru vindecarea traumei (a situatiilor traumatice din trecut, pe care le-am crezut vindecate si care au revenit, temporar, in atentia noastra, spre a le constientiza si elibera), lucru care poate fi resimtit dificil si provocator pe sistemul nervos, insa important este sa reusim sa vindecam inclusiv amintirea traumei si amprentele energetice ale traumelor din trecut. Este o perioada foarte importanta aceasta luna pentru a lucra cu noi constient la reintegrarea acestor experiente traumatice, prin vindecarea si reintegrarea fragmentelor de suflet risipite sau pierdute in respectivele experiente. Poate fi astfel vorba chiar de o vindecare si integrare la nivel Akashic.

Tot in ziua Lunii Noi, Mercur stationeaza direct la 27 grade in Scorpion, formand o Piramida pe semne de Apa, impreuna cu Nodul Nord din Rac si Kiron din Pesti. Kiron stationeaza si el direct doua zile mai tarziu (duminica 9 decembrie), urmand sa reintre definitiv in semnul Berbecului din 20 februarie 2019. Aceasta Piramida pe semne de Apa poate semnifica o etapa de “legare a capetelor”, un moment de culminare si de completare a ciclului lui Kiron in Pesti, inceput inca din 2011. Kiron vorbeste despre Vindecare, alchimie, terapii complementare, emotii. Pestii ca semn sunt simbolul credintei si “casa” sufletului, iar ciclul lui Kiron in Pesti din ultimii 7 ani a completat o etapa de vindecare a inocentei sufletului, de vindecare a idealurilor, a sistemelor de credinte. Semnul Pestilor aduce extra sensibilitate si senzitivitate, iar Kiron aici exacerbeaza constientizarea ranilor. Acum este un moment propice pentru a ne vindeca de psihoze, dependente, de mania victimizarii, de programul inconstient de self-sacrifice (sacrificiu de sine, inconstient si inutil).

Tot la Luna Noua din 7 decembrie, Soarele din Sagetator (si implicit si Luna) este in quadratura cu cuplul Marte-Neptun din Pesti, astfel incat, desi orice luna noua aduce initiativa si potentialul unor noi inceputuri, de aceasta data putem avea senzatia de confuzie, sentimentul ca ar trebui sa mai stam un pic (sau noi vrem sa ne miscam repede, ca proiectele sa fie gata “ieri”, insa pur si simplu lucrurile se taraganeaza, se amana, cu sentimentul de “mai stai un pic”), am putea avea senzatia ca ne invartim in cercuri. Tema din aceasta aparenta stare de stagnare este sa eliberam trecutul, pentru ca stagnam si ne invartim in cerc doar in jurul aspectelor trenante din viata noastra. Este nevoie sa eliberam trecutul, precum am da drumul unui balon sa se ridice in vant, si sa cream ce ne dorim Acum, fara a ne mai uita in urma.

Acesta este un moment foarte propice pentru a accesa terapii, in special prin comunicare, sfaturi, consiliere. De asemenea se trezeste o tema noua – de fapt nu e noua tema, pentru ca aceasta energie este prezenta cel putin din 2016-2017, ci doar ghidarea energetica din spatele ei: conectarea cu comunitati si regruparea, insotita de dobandirea unui nou simt al familiei, dar de aceasta data nu dintr-un punct de vedere social, ci dintr-un punct de vedere spiritual. Tema cum spuneam este inceputa deja de cativa ani, si am vazut deja divorturi si relocari, insa in urmatorii doi ani, 2019-2020, vom vedea inca si mai multe de acest fel. Pentru ca sufletele se realiniaza dupa o matrice spirituala, dincolo de conceptele mintii sau conditiile sociale.

Presiunea energiilor de curatare ne poate da sentimentul ca e mai sigur sa ne inchidem, sa ne izolam, pentru a ne proteja de a mai fi raniti din nou (amintirea traumelor din trecut, ce poate parea recurenta, dupa cum vorbeam la inceputul articolului), INSA solutia este chiar DESCHIDEREA. Deschiderea inimii este singura “pastila magica” care poate preveni reiterarea traumelor din trecut, pentru ca prin deschidere si acceptare le integram, ne reintegram energia pierduta, si in acelasi timp eliberam nevoia de a mai suferi. Multumiti incidentelor neplacute sau persoanelor care va provoaca, multumiti efectiv energiilor de joasa vibratie pentru a va putea elibera de ele:
“Multumesc ca mi-ati adus oportunitatea sa vad ce e in mine.”
“Cum pot valorifica aceasta energie?”

Jupiter in Sagetator, din 9 noiembrie 2018, pana in 2-3 decembrie 2019, aduce putere, initiativa, chef de lucru, incredere in puterea personala si in planurile personale. Jupiter in domiciliu ne sustine sa ne dezvoltam increderea in noi si sa ne urmam planurile, pentru a ne atinge cel mai inalt potential. O data cu intrarea lui Mercur direct, din 7 decembrie, avem liber la idei, idealuri, si planificarea materializarii lor. Cu potential maxim in jurul datei de 22 decembrie (dar sustinerea se extinde cel putin intre 16 si 28 decembrie), cand Jupiter (Marele Benefic) si Mercur (comunicarea) se intalnesc la acelasi grad in Sagetator, putem vedea fructificarea unor proiecte, sau cel putin demararea unor proiecte care s-ar putea dovedi fructuoase.

ANUL 2019
In 2019 Mercur va avea 3 retrogradari, toate pe semne de Apa (5-28 martie in Pesti, 7-31 iulie din Leu in Rac, si 31 octombrie-20 noiembrie in Scorpion). Acest parcurs incetinit si aprofundat in semne de Apa poate aduce intuitie sporita, acces la mediumitate, dezvoltarea intereselor metafizice si de parapsihologie, dezvoltarea creatiei artistice. De asemenea poate indemna la mai multa linistire, a asculta in liniste, si vindecare sufleteasca prin comunicare blanda, profunda, prin accesarea emotiilor celor mai adanci.

In 20 februarie Kiron intra in Berbec. Aceasta va aduce un nou flux si o noua evolutie in tot ce inseamna vindecare. Kiron in Pesti a adus o nuanta foarte soft in intelegerea spiritualitatii din 2011 incoace. Spiritualitatea a insemnat meditatie, eteric, poate izolare, vorbire despre, filosofie, contemplare etc. Intrand in Berbec, spiritualitatea va capata o nuanta mult mai practica, mult mai vivace. Spiritualitatea va incepe mai mult sa fie pusa in aplicare, concret: comunitati naturale, curentul vegan, protectia planetei, a animalelor, purificarea oceanelor, ajutorarea celor in nevoie, educatia constienta, etc.

Tema “Pamantului” se amplifica in 2019. In 7 martie intra Uranus in Taur, iar din 3 decembrie intra Jupiter in Capricorn. Vom avea in general multe aspecte in semne de Pamant (Capricorn, Fecioara, Taur).

In 2018 lucrurile s-au accelerat. Si au inceput sa se schimbe.
In 2019 vor continua sa accelereze. Si schimbarea va deveni linia directoare.

In anii ce vin, Schimbarea devine singura constanta in vietile noastre. Oricat de greu ne-ar fi sa o acceptam, viata, energiile, ne vor forta mereu de la spate sa invatam sa fim flexibili si neatasati de o forma fixa, de ideeea de siguranta sau stabilitate. Vom fi din ce in ce mai provocati sa descoperim ca Stabilitatea vine din interior. Ni se cere din ce in ce mai multa Centrare in Sine. Impamantare. Ni se cere sa fim mai putin in minte si in vise, si mai mult ancorati in Corp, in Suflet si in energia unui Nou Pamant. Vom fi provocati sa mancam corect, sa-i dam corpului ceea ce are cu adevarat nevoie, sa mergem desculti, sa ne conectam cu Natura, sa stam pe podea, sa ne jucam cu animalele, sa ascultam sunete si tonuri vindecatoare, sa ne integram mai mult in Corp. Cu amprenta energiei de Pamant, este nevoie sa fim atenti sa nu devenim rigizi (fizic sau mental), sa nu devenim incapatanati, sa putem accepta noul, sa putem fi flexibili in alegerile noastre si sa acceptam cu gratie ghidarea.

In 2019 vom fi din ce in ce mai mult canalizati spre tema “Cum folosim Timpul”. Timpul, care pare sa se scurteze mereu, devine o resursa din ce in ce mai pretioasa, si doar organizarea, prioritizarea pot da o manifestare coerenta actiunilor noastre. Iar prioritatea #numarul 1 este Sufletul si Energia vitala. Acceptarea ghidarii, si Abandonarea in fata Divinitatii devin aliatii nostri principali, lasandu-L pe Dumnezeu la carma, iar noi asumandu-ne Calea Sufletului. Orice e in plus, nebenefic, redundant, neprolific, va deveni din ce in ce mai evident consumator de energie, vom resimti aceste actiuni neconforme cu sufletul nostru ca aducandu-ne din ce in ce mai multa oboseala, depresie, confuzie, frustrare etc. Abandonarea luptei si acceptarea ghidarii, in paralel cu asumarea potentialului personal, sunt elemente magice care ne pot propulsa cu adevarat intr-o noua viata, spre un nou tip de comunitate, pe o planeta ce se innoieste in fiecare zi prin portalurile vii care suntem.

Saturn ne aduce tema Integritatii: orice lipsa de integritate, mai ales fata de sine, va fi sanctionata. Este necesar sa ramanem sinceri cu noi insine, si transparenti cu ceilalti. Treptat, cu totii vor fi nevoiti sa accepte aceasta asumare a transparentei, face parte din evolutia ca specie. Saturn ne atentioneaza cum invatam si cum primim lectiile: “Ce pot invata din experienta aceasta, ca sa nu mai repet ceea ce ma doare?”. Devine din ce in ce mai important sa devenim focusati pe Calea noastra, si pe ghidarea noastra personala, spre a nu fi deturnati de la calea noastra de alti oameni si crezurile lor.

Uranus intra in Taur din 7 martie (unde va ramane pana in 2025). Cu siguranta in anii care urmeaza vom asista la schimbarea felului cum se construieste, la schimbarea intregii paradigme a sistemului de constructii. Cel putin in 2019, vor fi mai favorizate constructiile de tip lemn sau din elemente naturale. De asemenea, fiind o incarcatura deosebita pe elementele Pamant si Apa, putem sa ne asteptam la inundatii. Un alt sector in care putem sa ne asteptam la schimbari si evolutie este transportul de tip maritim, dar si terestru, si cam tot ce tine de transporturi in general. In urmatorii aproximativ 7 ani putem vedea progrese radicale si multa inovatie. Cercetarea ar putea capata dimensiuni noi. Uranus va transforma tot ce inseamna sistem economic, sistem financiar, si inclusiv sistemul schimbului de servicii. Este posibil sa asistam la o renastere a trocului sau a barterului, in paralel cu dezvoltarea monedelor virtuale, sau a altor metode de schimb si oferta.

Cu Uranus vom asista din ce in ce mai mult la tema delimitarii si protectiei granitelor. In primul rand vorbim despre granitele sanatoase, naturale, individuale, despre a nu ne mai lasa incalcat Liberul Arbitru, scursa energia personala, despre a nu ne mai lasa la voia altora desi noi ne dorim altceva. Experientele vor converge spre a ne invata sa ne asumam sa spunem “NU”, sa spunem “pana aici”, “acesta este dreptul meu”. Dintr-un anumit punct de vedere, schimburile de energie “pe orizontala” vor deveni din ce in ce mai inoportune, si din ce in ce mai multi oameni vor fi nevoiti sa invete sa se alimenteze “pe verticala”, de la Sursa divina, si nu de la semeni. In egala masura, vom fi din ce in ce mai mult martori la provocarea conceptelor de echitabilitate, drepturi versus limite. Din punct de vedere socio-politic, este posibil sa asistam la intarirea si inmultirea regimurilor tip dictatura, si la intarirea granitelor, desi lucrurile acestea par redundante si invechite, par ca si cum s-ar intoarce din alta epoca. Asta pentru ca chiar sunt invechite. De ce s-ar intoarce din trecut? Pentru a ne provoca sa ne trezim si sa alegem Noul.

Noua Energie vrea libertate, asumare, drepturi, fluiditate, prietenie, colaborare.
Vechea Energie vrea structura, rigoare, dictatura, impunere, control.

Conjunctia Saturn-Pluton ce va avea loc in ianuarie 2020, ale carei grade se strang pe masura ce se apropie, pot declansa neliniste sociala, dar in paralel pot initia si mai multa asumare si constienta. Va trebui sa invatam sa facem lucrurile pas cu pas, si sa le ducem la bun sfarsit. Mereu sa avem in vedere “Ce pot invata din asta?”, pentru a primi mai usor experientele. Teme legate de hrana, ce ne hraneste cu adevarat, ce ne este cu adevarat benefic; teme legate de locuire, cum locuim, ce ne ofera cu adevarat siguranta; relata cu Mama Pamant, cu planeta si toate sistemele ei – toate ne vor invata ca “Orice criza e o oportunitate”. Este necesar sa intelegem ca, cu cat mai dificile sunt aspectele, cu atat mai multe putem realiza si cu atat mai mult putem creste. Una dintre oportunitatile esentiale este aceea de a deveni antreprenor, liber-intreprinzator, sa invatam sa actionam pe cont propriu, sa ne asumam propriile resurse, sa ne asumam ruperea din sisteme care ne apasa.

In iulie, eclipsele pe axa Rac-Capricorn ne vor invata despre leadership, despre autenticitate, despre cum sa ne aratam propria valoare. Vom invata cum sa devenim noi insine chiar liderii de care avem nevoie, chiar daca ne este dificil sau frica, vom fi sprijiniti de energii ca sa sustinem public lucrurile in care credem.

NOUL – Noul Pamant, Noua Energie, Noua Realitate – suntem NOI. Sa nu mai asteptam sa se intample, sa faca altii, sa vina de undeva. Sa ne asumam sa ancoram noi energiile inalte, sa ne asumam sa fim noi portalurile Noului Pamant si a Schimbarii din interior.

La finalul lui 2019 (3 decembrie), Jupiter trece in Capricorn, aducand un potential pentru calatorii, descoperire, studii si cercetare, dezvoltare personala, cunoasterea de maestri, capatarea unor perspective largite. Pe 26 decembrie 2019 vom avea o ultima eclipsa in Capricorn, care ne va invata despre lectii, asumare, a fi autentic, a fi sinceri cu noi insine, a fi reali.

2019 in ansamblu va fi o pledoarie pentru a deveni independenti, autonomi, fara sa depindem de altii – atat la nivel individual, cat si la nivel social. Vom fi ghidati si stimulati sa invatam sa ne asumam potentialul si implicarea in ceea ce conteaza pentru noi, sa luam initiativa in ceea ce este important. Daca tot ne-am inscris in acest Joc, atunci mai bine sa Jucam decat sa ramanem niste spectatori nesatisfacuti. Implicarea, manifestarea, asumarea devin concepte cheie.


Daca ti-a placut articolul, impartaseste-l cu prietenii, sau da-ne un LIKE 

Sursa foto: https://twitter.com/bettermanproj/status/491612918358609920

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TATAL NOSTRU – ce se intampla cu adevarat atunci cand o rostim? Implicatii energetice si spirituale

Lumea vazuta prin lupa lui Dumnezeu, sau despre tranzitul lui Jupiter prin Case

LET GO AND LET GOD: Eclipsa totala de Luna din 27 iulie 2018 si ce aduce ea fiecarui semn zodiacal