ROZMARINUL, o planta pentru intarirea spiritului



O alta planta miraculoasa care si-a facut loc in viata mea subtil si puternic in acelasi timp. Este o planta care creste mai degraba pe sol nisipos si in conditii de teren arid. Este astfel o planta al carei spirit ne invata sa acceptam conditiile grele sau improprii de viata, si sa facem tot ce putem in conditiile date. Este o planta al carei spirit ne creste rezistenta, anduranta, puterea de munca si puterea de a accepta lucrurile asa cum sunt.

Tonic biliar si hepatic, ne scapa de “greturi”, fata de oameni, fata de situatii, ne ajuta sa lucram adunandu-ne fortele si descurcandu-ne cu ce avem in dotare, stiind ca tot raul spre bine si ca Dumnezeu nu da mai mult decat putem duce. Ridica tonusul psihic, prin cresterea hotararii, a unui spirit aproape militar, ne ajuta sa nu ne mai plangem de dificultati si sa nu ne mai plecam in fata santajelor, sa nu mai acceptam ceea ce este mai putin decat meritam.

Aroma intepatoare si revigoranta aduce claritate mentala, si usurare fizica, fiind un puternic purificator al tractului digestiv, urinar, hepato-biliar, limfatic. Restabileste increderea in sine si ne ajuta sa “dam jos” programele de functionare care nu ne apartin. Puternic efect anti-inflamator general.

Atunci cand nu poti “inghiti” ceea ce-ti ofera viata, atunci cand nu poti accepta o realitate care se arata altfel decat te o credeai, rozmarinul te ajuta sa accepti cu gratie si sa treci mai departe. Acele lui intepatoare te ajuta sa scapi de “ceea ce ti-a ramas in gat”, sau sa elimini din structura ta emotionala ceea ce “te-a intepat” in mod repetat. Ceaiul de rozmarin, sau planta adugata pur si simplu in mancare, este un fel de terapie de soc anti dureri sufletesti, intarind spiritul si invatandu-l sa se ridice indiferent cat de grea este situatia. Intareste vointa si puterea interioara.

Recomandabil pentru intarirea si tonifierea Chakrei Plexului Solar si pentru intarirea vointei, in special pentru oamenii indecisi sau care au tendinta de a se lasa la voia altora pana cand este prea tarziu. Este un fel de antidot amar si purificator pentru amarelile aduse de viata, care ne ajuta sa vedem cum, prin propria vointa si putere ne putem ridica deasupra nevoilor sau supararilor, si ca prin propria munca putem gasi dulceata realizarilor.



Daca ti-a placut articolul, impartaseste-l cu prietenii sau da-ne un LIKE

Sursa foto: http://soappotions.com/product/rosemary-leaf-herbs-1oz/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TATAL NOSTRU – ce se intampla cu adevarat atunci cand o rostim? Implicatii energetice si spirituale

Lumea vazuta prin lupa lui Dumnezeu, sau despre tranzitul lui Jupiter prin Case

LET GO AND LET GOD: Eclipsa totala de Luna din 27 iulie 2018 si ce aduce ea fiecarui semn zodiacal