Astro ianuarie-februarie



Soare conjunct Mercur 30 ianuarie 2019:
Comunicare potentata, intalniri, oameni, clienti, discutii prolifice, intalniri cu colegi, mesaje, energie de grup, intalniri de afaceri, conexiuni relevante si discutii, este sustinuta invatarea si predarea, sunt eficiente tranzactiile de afaceri, vizibilitatea in media, marketing, speaking. Mintea e mai clara, mai receptiva, fluiditatea comunicarii.
Sunt sustinute planurile de viitor, intocmirea planurilor, stabilirea telurilor si scopurilor, planurile de afaceri sau de dezvoltare personala. De asemenea, perioada propice pentru calatorii si stabilire de contacte. Este inlesnita comunicarea cu superiorii.
Conjunctia se produce pe gradul 9-10 Varsator, deci in semn de Aer, ce predispune la energie mentala, creste amploarea discutiilor, viata sociala, idei noi, inovatie, social-media, energia grupurilor, internet, evenimente. Practic, miercuri-joi sunt zile de actionat, de pus ideile in valoare si in practica.
De asemenea, sustinerea poate sa ne ajute sa intelegem “Cine suntem”, sa ne ajute sa ne intelegem mai bine pe noi insine si exprimarea nevoilor noastre sufletesti. Am putea avea revelatii despre impactul nostru ca persoana asupra altora din jurul nostru, sau despre valoarea noastra personala in lume.

Neptun sextil Saturn in 31 ianuarie 2019:
Este un aspect care se simte toata luna februarie, deoarece tranzitul planetelor este foarte lent. Saturn in Capricorn aduce realism, putere de materializare, capacitatea de a face lucrurile tangibile. Neptun in Pesti, pe de alta parte, aduce o stare de visare cu ochii deschisi, aduce fantezie, magie, idealizare, stimuleaza imaginatia. Ne poate aduce in contact cu lumea nevazuta, cu taramul angelic, cu lumea “de dincolo”. Aspectul de sextil (pozitiv) intre cele doua planete este foarte rar, asa ca ar trebui sa facem un efort de a valorifica la maxim aceasta oportunitate. Aspectul ne aduce posibilitatea de a cristaliza un vis, de a materializa in sfarsit ceva ce credeam a fi nerealizabil, intangibil. Cel putin, daca nu vedem intreaga manifestare acum, macar sa plantam semintele pentru ceva ce s-ar putea materializa pe durata intregului an.
Sextilul Neptun-Saturn ne da sansa sa tragem o privire asupra unei vieti pe care ne-o dorim cu adevarat, la care aspiram, care ni se pare magica. Daca actionam, putem indeplini acest deziderat. Este nevoie insa sa ne definim ce inseamna succesul pentru noi, si sa incepem sa manifestam.
Saturn in Capricorn reprezinta masele, socialul, structurile ierarhice, in timp ce Neptun in Pesti ne invita sa aducem compasiunea, iubirea divina si sacrul in aceste spatii.
Saturn se regaseste la gradul 14 Capricorn, iar Neptun este la gradul 14 Pesti. Prin Neptun, lumea invizibila se aliniaza ca sa ne ajute cu un aspect, cu ghidarea divina.

Jupiter in quadratura cu Neptun,
Aspect care a fost activ saptamanile trecute (cu un punct maxim in jur de 15 ianuarie), ar fi putut sa ne “intarate” sa visam compulsiv, sa visam la lucruri pe care nu le putem avea, la planuri nerealizabile, utopice, sau sa ne faca sa ne inchipuim ca suntem cu mult mai mari decat suntem de fapt. In acest context, Saturn din sextilul cu Neptun ne ajuta sa aducem o doza de realism, impamantare, practicalitate. Ne ajuta sa vedem concret care sunt acei pasi pe care ar trebui sa-i facem, pentru ca visele noastre sa devina palpabile, si in ce conditii ar putea ele sa se manifeste.
De mentionat ca intregul an 2019 vom asista la “dansul” intre Jupiter-Neptun (quadratura – provocator), si Saturn-Neptun (sextil – pozitiv). Acest cumul de energii este benefic pentru implementarea structurilor practice, pentru implementarea de idei.

Venus in trigon cu Marte, si in quadratura cu Kiron
In acest context, pe care l-am putea simti oarecum ca pe un “du-te – vino”, “vreau – nu vreau”, “fac – nu fac”, putem primi ajutor de la Venus, referitor la o situatie confuza, putem primi sfat intelept – poate de la un expert in domeniu, poate de la cineva binevoitor fata de noi, sau poate pur si simplu ne sporeste capacitatea personala de a fi critici si realisti cu noi insine. Poate fi un moment intens revelator de vindecare prin spiritualitate, de vindecare emotionala prin arta si frumos, prin creatie, vindecare artistica, manifestare artistica, si vindecare prin propria exprimare. Vindecare prin spirit si arta. De asemenea, cum am mai spus, putem primi ghidare practica prin oameni, dar si prin ghizi spirituali.
Venus (gradul 23 Sagetator)Marte (gradul 19 Berbec)Kiron la gradul 29 Pesti. Dupa cum stim, Kiron este cel care aduce vindecare, dar ne ajuta si sa ne constientizam traumele si suferintele, ajutandu-ne sa discernem, sa vindecam, si sa alegem sa nu mai repetam ceea ce ne-a adus suferinta in trecut (to achieve the mastery over our own suffering). Dupa 20 februarie va reintra in Berbec, in mers inainte, si probabil vom simti o revigorare totala, poate mai mult chef de viata si mai multa putere in general.
Quadratura Venus – Kiron de duminica 3 februarie – poate fi un semnal de intoarcere la realitate. Este posibil sa incepem sa ne lamentam, sa ni se para prea greu. Acel ceva la care am tot lucrat in 2018, si pe care speram sa-l crestem in 2019, pentru care ne-am lamentat ca de ce n-am ajuns mai repede si mai departe, acum este posibil sa avem tendinta sa-l abandonam, sa renuntam la lupta noastra de crestere – dar, este doar o etapa. Este important totusi sa ne recalibram si sa nu ne uitam Visul. Acum, copilul interior vrea sa se vindece de dorintele neindeplinite anterior, si este posibil sa ne revina in memorie experiente traumatice din trecut (poate chiar din copilarie, poate aspecte legate de partener, de evolutia sociala, de evolutia profesionala, din orice domeniu). Sugestia acum este sa incercam sa ne privim viata ca pe un studiu de caz, ca sa reusim sa ne detasam un pic de propria poveste, ca sa nu ne faultam singuri, ca sa nu ne sabotam singuri. Din 18-20 februarie, Kiron va schimba semnul si cred ca vom avea o alta mina, o alta atitudine fata de provocarile vietii.  

Marte in quadratura cu Pluton (2 februarie)
Un aspect tensionat, dar cu potential de declansator pentru niste lucruri "sortite", karmice. Poate aduce lupte pentru putere, sentimente intense, furie trezita, evenimente karmice, posibile situatii neplacute de tip violent. Ambele planete sunt guvernatori traditionali ai semnului Scorpionului, deci energia pe care o aduc este totusi una ce aminteste de potentialul de renastere, de schimbare si ridicare din propria cenusa.
NU se refera neaparat la aspecte negative, ci mai degraba la o natura interioara, de predispozitie inconstienta a lucrurilor. Daca “ne ia gura pe dinainte”, daca nervii (inconstient) ne scapa de sub control, e posibil ca dupa calmarea acestui aspect sa ne para rau, sa vedem ca am stricat jucaria preferata...
Ideea este sa fim sinceri cu noi, sa realizam unde avem cu adevarat puterea (in ce sector din viata noastra), dar mai ales unde nu o avem, si unde lucrurile nu depind de noi.
Doamne, da-mi seninatatea de a accepta
Lucrurile pe care nu le pot schimba,
Curajul de a schimba lucrurile care sunt in puterea mea,
Si intelepciunea de a sti care e diferenta.
Din acceptarea a ceea ce nu putem schimba, se naste intelepciunea, si o anume liniste si usurare, astfel incat sa nu ne mai luptam cu noi insine.
Aspectul poate de asemenea sa evidentieze munca al carei timp tocmai a venit, acel ceva care chiar trebuie facut. Este momentul sa ne dedicam cu adevarat, acolo unde simtim ca merita efortul.
Marte este pe gradul 19 Berbec, si in cateva zile va fi pe gradul 21Pluton este pe gradul 21 Capricorn. Aspectul lor de quadratura, desi tensionat, ar putea fi oricum un pas spre evolutie.

E multa activitate cu Marte luna asta. Quadratura Marte-Pluton de pe 1-2 februarie, apoi Marte face quadratura sambata 2 februarie la Axa Nodurilor Lunare (adica la “directia in viata”). E un pic de tensiune, n-as putea sa mint...

Marte reprezinta dorinta noastra constienta, directia in care simtim si ne dorim sa actionam.
Pluton reprezinta dorinta mai profunda, adesea inconstienta – care prin acest aspect ar putea iesi la suprafata.
Quadratura poate crea o tensiune evolutionara, in sensul ca dorintele profunde si inconstiente pot fi expuse prin reactiile instinctuale.
Marte simbolizeaza corpul fizic, in timp ce Pluton guverneaza tot ce a fost reprimat, tinut ascuns sub suprafata. Deci, riscul de “izbucnire”, de rabufnire temperamentala, din cauze inconstiente, este acum amplificat. Sugestia este sa acceptam sa lucram cu “Umbra” noastra, cu partea noastra nesatisfacuta, neafisata, fara sa ne fie frica de ea, dar si fara sa o scapam de sub control. Frustrarea poate veni din constientizarea discrepantei intre “unde am vrea sa fim” si “unde suntem acum”. Din nou, sugestia lucrativa este sa ne gasim pasiunea, ca sa o canalizam spre o manifestare constructiva.
Este posibil ca peste cateva zile problema sa nu ni se mai para la fel de grava, si este important sa intelegem ca putem face totul, dar cu pasi mici, unul cate unul. 


Venus in trigon cu Uranus (2-3 februarie)
Aspect deosebit de pozitiv, cu potential de schimbare, de upgrade, posibil in mod neasteptat, insa in mod lin, placut, benefic. Ambele planete aduc energie de expansiune si abundenta, crestere, evolutie. O configuratie ultra-armonioasa. Ar putea aduce surprize romantice, ar putea aduce dezvoltare financiara, ar putea aduce lucruri care se schimba foarte repede, aliniindu-ne spre o mai mare prosperitate. De asemenea, ar putea fi un moment care sa ne reaminteasca de frumusetea noastra, personala, individuala, fie ea exterioara sau interioara, ajutandu-ne sa ne recunoastem propria frumusete (ar putea fi un moment propice pentru ritualuri de frumusete sau interventii de infrumusetare). Ar putea aduce de asemenea noi conexiuni, cunostinte, oameni noi, sau ar putea aduce recompense pe zona de cariera. Una peste alta, este vorba despre a avea mai multa incredere in instinctul nostru.
Venus este pe gradul 25 Sagetator acum, si se deplaseaza spre gradul 28 in 2-3 februarie, iar Uranus sta mult si bine pe gradul 28 Berbec.

Totusi, pe 4 februarie, luni, avem o Luna Noua pe gradul 15 Varsator, in sextil (pozitiv) cu Jupiter de pe gradul 17 Sagetator. Este un aspect care ne sustine maxim. Ar putea deci acest ciclu lunar sa fie un moment de crestere, de reala evolutie  – sau ar putea fi un declansator pentru ceva revelatii personale, spirituale. Exista oricum reale posibilitati de avansare si de constructie pentru noi. Sugestia este sa invatam in perioada asta sa exersam relaxarea, increderea in viata si destin (Dumnezeu), si sa ne dam voie sa fim vulnerabili - intr-un contrast cu tensiunile nascute de Marte si Pluton de mai sus. Sa ne dam voie sa fim expusi, vulnerabili. O alta sugestie ar fi - pentru a constientiza cat de mult avem si cat de departe am ajuns de fapt, sa facem fapte caritabile sau indreptate catre binele altora, sa impartasim resursele, tocmai pentru a realiza cate resurse avem de fapt.  

Sursa foto: https://kids.nationalgeographic.com/explore/space/what-is-a-planet/#planetary-lineup.jpg

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un LIKE 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TATAL NOSTRU – ce se intampla cu adevarat atunci cand o rostim? Implicatii energetice si spirituale

Lumea vazuta prin lupa lui Dumnezeu, sau despre tranzitul lui Jupiter prin Case

LET GO AND LET GOD: Eclipsa totala de Luna din 27 iulie 2018 si ce aduce ea fiecarui semn zodiacal