CIMBRUL, planta pentru alinat resentimente



Cimbrul poate fi usor trecut in randul “plantelor sacre”, prin multitudinea de intrebuintari, de efecte as zice miraculoase, si nu in ultimul rand prin prisma vechimii cunoasterii si intrebuintarii lui. Din punct de vedere energetic, cimbrul pare aproape o relicva din alte timpuri, desi el creste inca din plin in flora spontana, dar si cultivat in gradini, si este cu succes folosit in bucataria zilelor noastre. Dincolo de proprietatile sale aromatice deosebite, care-l recomanda in special alaturi de mancarurile cu carne, in salate sau in combinatie cu sosurile pe baza de tomate, el are de asemenea si proprietati terapeutice deosebite, fiind considerat pe buna dreptate un antibiotic si antiviral natural.

Cimbrul poate ostoi ciuda si furia pe aspecte vechi, trecute; el poate vindeca si indulci resentimentele pe persoane dragi, fie parteneri de cuplu sau membri ai familiei, care ne-au ranit in trrecut, mai ales in mod repetat. El ne sustine functia vitala prin intarirea energiei Rinichilor, ajutandu-ne sa ne aducem aminte de propria-ne valoare, si ne ajuta sa ne adunam curajul pentru a merge mai departe si a razbi dincolo de obstacolele vietii.

Cimbrul este rezistent in fata intemperiilor, si in acelasi timp este rezistent la conditii vitrege de sol, sau la daunatori. Desi creste bine in solul bogat al gradinilor sau serelor, el poate fi de asemenea intalnit si in soluri aride si nisipoase, nefiind foarte pretentios. Astfel, ne invata rezistenta, smerenia in fata conditiilor naturale ale vietii, si in acelasi timp ne arata ce inseamna forta de a te ridica si a merge mai departe cu ceea ce ai in dotare. El este un exemplu de anduranta, dar si de smerenie. Ne aduce aminte de sfintii crestini ai primelor secole, ce sufereau vieti cumplite pentru credinta lor, insa daruiau tot ceea ce puteau semenilor. Tot asa, in ciuda conditiilor aspre in care poate sa creasca, si a naturii sale “aspre” (fiind o planta cu tulpina subtire dar dura, aproape lemnoasa pe masura ce imbatraneste, si cu frunze si flori marunte si aspre la pipait), cimbrul ne invata cum sa daruim semenilor tot ceea ce ne sta in putinta, sa ne revarsam darurile asupra lumii. Prin natura sa intens vindecatoare data de compusii sai volatili, cimbrul este un puternic antiviral, antibacterian, un veritabil antibiotic natural, avand in acelasi timp un intens efect balsamic asupra ranilor sufletesti. Tot asa, ne invata sa oferim esenta noastra cea mai pretioasa, pentru curatarea, vindecarea si armonizarea ranilor lumii.

Actionand direct asupra energeticii rinichilor si a sistemului urinar, el are de asemenea efect de “sterilizare” si asupra transpiratiei si a sistemului limfatic. Intr-un fel, ne indeamna sa nu mai eliminam “urat” ceea ce ne deranjeaza, ceea ce ne doare, ci ne invata sa gasim cea mai blanda metoda prin care sa “scoatem” din noi ceea ce ne-a facut sa suferim. Este deci util in cistite, infectii diverse ale vezicii urinare sau rinichilor, util de asemenea in raceli, dar si pentru reglarea procesului sudorific si a temperaturii corpului, atat pe timp de iarna, cat si de vara. El aduce un principiu intens, usor iute-picant, mai degraba metalic, care va modifica structura apei din corp, alchimizand si transmutand formele haotice si negative in forma regulate, sacre, armonioase. Spre diferenta de busuioc, care aduce tot un principiu aromatic picant, insa mai degraba de Aer, care ridica starea fiintei catre zari diafane si eterice, cimbrul are o natura mai “pamanteana”, ajutandu-ne sa ne impacam si sa cooperam cu aspectele vietii asa cum sunt ele, si ne indruma sa ne apucam de treaba cu ce avem la dispozitie, pentru armonizarea la nivel terestru.

Indirect, cimbrul actioneaza si asupra oaselor, putand sa incalzeasca si sa calmeze articulatiile rigide, dureroase, “inghetate”, aducand caldura si mobilitate. De asemenea poate aduce claritate vederii si sanatate dintilor, eliminand mirosul neplacut al respiratiei, sau al transpiratiei.


Cimbrul ne permite sa evoluam in cel mai bun si bland mod, fara a ne mai face rau singuri gandindu-ne la trecut, si fara a ne mai lasa afectati de actiunile si parerile celorlalti. Cimbrul este un sustinator al dezvoltarii si evolutiei noastre, eliberandu-ne calea de "micii daunatori" care s-ar putea abate asupra noastra. Cimbrul ne aminteste ca singurul indicator sigur catre Calea noastra este inima, si ca intotdeauna ne va fi mai bine urmand ghidarea divina, ghidarea interioara, instinctele.


Daca ti-a placut acest articol, impartaseste-l cu prietenii sau da-ne un LIKE!
Urmareste-ne si pe Facebook: The Gaia Planet

Sursa foto 1: Condimenteweb.ro
Sursa foto 2: Wikipedia

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TATAL NOSTRU – ce se intampla cu adevarat atunci cand o rostim? Implicatii energetice si spirituale

Lumea vazuta prin lupa lui Dumnezeu, sau despre tranzitul lui Jupiter prin Case

LET GO AND LET GOD: Eclipsa totala de Luna din 27 iulie 2018 si ce aduce ea fiecarui semn zodiacal